Digitaalisissa yleismittareissa havaittu turvallisuusongelma: Voivat näyttää virheellisesti vaaratonta jännitelukemaa – tarkista, koskeeko takaisinkutsu mittariasi!

Fluke Corporation tiedottaa mahdollisesta, tiettyjä digitaalisia yleismittareita koskevasta turvallisuusongelmasta.

Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukes ja Fluke Corporation tiedottavat mahdollisesta turvallisuusongelmasta, joka koskee Fluke 8x V -sarjan digitaalisia Fluke 83V-, 87V- ja 88V -yleismittareita.

Fluke pyytää varotoimenpiteenä käyttäjiä tarkistamaan oman laitteensa ongelman varalta.

Yhtiö kertoo sivuillaan, että tiettyjen sarjanumeroiden mukaisten Fluken 8x V -sarjan digitaalisten yleismittarien COM-tuloliittimeen on voinut päästä muovimateriaalia. Tämä voi harvinaisissa tapauksissa johtaa siihen, että muovi saattaa peittää tuloliittimen seinämän estäen kunnollisen kontaktin.  

Ongelma on havaittu mittausjohdon liittimessä olevan pistokkeen ollessa tietyissä asennoissa, kun käytössä on "ristityyppisellä" keskiosalla varustetut TL75-mittausjohdot, jotka on toimitettu tiettyjen mallien mukana.  

Fluke huomauttaa, että jos käytät Fluke 8x V -sarjan digitaalista yleismittaria jännitteettömyyden varmistamiseen, mittari voi näyttää vaaratonta jännitelukemaa, vaikka todellisuudessa mitattava jännite on vaarallinen. Tämä voi aiheuttaa turvallisuusriskin.

Fluke ilmoittaa sivuillaan sarjanumerot, joiden mukaisten Fluke 8x V -sarjan digitaalisten yleismittarien käyttäjiä yhtiö pyytää tarkistamaan laitteensa turvallisuusongelman varalta.

Sarjanumerot ja ohjeet ongelman havaitsemiseen löydät Fluken sivuilta.

Remontoitko itse? Nappaa vinkit:

Remontoi itse - älä anna ennakkoluulojen jarruttaa! 9:04
Viiden jälkeen -ohjelmassa tutustuttiin Jasmiini Lappalaiseen, joka on remontoinut vuosien aikana jo seitsemän asuntoa itse lattiasta kattoon. Videon lopulla Jasmiini esittelee kahdeksan työvälinettä, jotka jokaisen pitäisi omistaa.

Lähteet: Tukes, Fluke Finland

Lue myös:

    Uusimmat