Diffuusorikohu uhkaa muuttaa F1-tulokset

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Max Mosley myöntää, että kolmen auton diffuusoreista noussut kohu varjostaa F1:n alkukautta.

Brawn GP, Toyota ja Williams -tallit ovat hyödyntäneet sääntöjen harmaata aluetta rakentamalla kaksikerroksisen diffuusorin. Auton perässä sijaitseva diffuusori ohjaa pohjan ilmavirtauksia tuottaen näin downforcea (autoa sen liikkuessa rataan painava voima).

Diffuusorin korkeudelle on määrätty 175 millimetrin yläraja. Kaksikerroksisessa ratkaisussa alempi kerros on ylärajan puitteissa, mutta toinen kerros on sitä korkeammalla.

- Se on hyvin nokkela laite. Sen sääntöjenmukaisuuden voi perustella erittäin hyvin ja sen sääntöjenvastaisuuden voi perustella erittäin hyvin. Tilanne on vaikea, Mosley sanoo The Daily Telegraph -lehden haastattelussa.

Mosleyn mukaan asiaa ei ehditä ratkaisemaan ennen F1-kauden avauskisaa. Näin ollen alkukauden tulokset voivat muuttua jälkikäteen.

- Luultavasti tämä menee tuomareiden päätettäväksi. Sen jälkeen tulee lähes varmasti valitus siltä osapuolelta, joka kokee päätöksen itselleen epäedulliseksi. Sitten se menee vetoomustuomioistuimen ratkaistavaksi, Mosley arvioi.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat