Prinsessa Diana puhui kuoliniltanaan puhelimessa lapsiensa kanssa – sekä William että Harry katuvat puhelun sisältöä

Kolaripaikan dramaattiset ensihetket: Nuori ensiapulääkäri näki, kuinka prinsessa Diana vielä hengitti 1:37
Kolaripaikan dramaattiset ensihetket: Nuori ensiapulääkäri näki, kuinka prinsessa Diana vielä hengitti.

Prinsessa Diana kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa 31. elokuuta vuonna 1997. 

Prinsessa Diana  puhui pojilleen prinssi Williamille ja prinssi Harrylle samana iltana, kun hän kuoli auto-onnettomuudessa. Diana kuoli auto-onnettomuudessa Pariisissa 31. elokuuta 1997 miesystävänsä Dodi Al-Fayedin kanssa. 

Kun Dianan kuolemasta oli kulunut 20 vuotta vuonna 2017, William ja Harry kertoivat haastattelussa viimeisestä puhelusta, jonka he äitinsä kanssa soittivat.

– En muista mitä sanoin, mutta muistan, että kadun loppuelämäni sitä, kuinka lyhyt puhelu oli. Jos olisin tiennyt, että se on viimeinen kerta, kun aion puhua äidilleni, mitä olisinkaan sanonut hänelle, Harry kertoi ITV:n dokumentissa Diana, Our Mother: Her Life and Legacy.

Harry kertoi dokumentissa, että taaksepäin katsominen on ollut uskomattoman vaikeaa. 

– Minun täytyy elää loppuelämäni tämän kanssa: vaikka en tiennyt sen olevan viimeinen kerta, kun puhun äitini kanssa, miten eri tavalla keskustelu olisikaan mennyt, jos minulla olisi ollut pienintäkään aavistusta, että hänen elämänsä päättyy sinä yönä, Harry sanoi. 

Myös prinssi William kuvaili viimeistä puhelua äitinsä kanssa.

– Viimeinen muistoni on puhelu Balmoralissa. Harry ja minä juoksentelimme ympäriinsä ja leikimme serkkujemme kanssa. Meillä oli todella hauskaa. Harrylla ja minulla oli hirveä kiire hyvästellä äiti ja lopettaa puhelu. Jos olisin tiennyt, mitä tulee tapahtumaan, minulla ei olisi ollut niin kiire. Tuo puhelu on jäänyt mieleeni vahvasti, William kertoi. 

Kuolema koitti vain vuosi eron jälkeen

Diana kuoli noin vuosi sen jälkeen, kun hänen avioeronsa kuningas Charlesista (ent. prinssi) oli saatu päätökseen. He menivät naimisiin 31. heinäkuuta vuonna 1981. 

Ikäero, erilaiset kiinnostuksenkohteet ja kolmas pyörä, Charlesin nykyinen puoliso kuningatar Camilla, johtivat eroon. Diana kertoi vuonna 1995 kuuluisassa BBC:n Panorama-haastattelussa, että heitä oli kolme kyseisessä avioliitossa. Tuolla lauseella hän viittasi juuri Camillaan.

Haastattelu, jota seurasi 22,8 miljoonaa katsojaa, aiheutti suurta hämmennystä kuninkaalliseen perheeseen. Se syöksi kuninkaalliset kriisiin, kun suuri yleisö asettui Dianan puolelle. 

Diana kerrotaan saaneen eron myötä 17 miljoonan punnan, eli noin 19,8 miljoonan euron, kertakorvauksen sekä 350 000 puntaa, eli noin 408 000 euroa, jokaisesta vuodestaan liitossa. Hän sai myös pitää asuntonsa Kensingtonin palatsissa. Kuninkaallisesta arvonimestään hän joutui kuitenkin luopumaan, minkä myötä hänestä tuli Diana, Walesin prinsessa.

Lähde: Mirror

Lue myös:

    Uusimmat