Mainos

DHL raivoissaan lakosta : "Rädyn lähtö ei muuttanut mitään"

Kuljetusyritys DHL Freightin mukaan AKT:n saartoon on jäänyt jo lähes 40 puoliperävaunullista tavaraa, joilla ei ole mitään tekemistä Itellan pakettien kuljetuksen kanssa.

– Me emme aja yhtään ainutta Itellan pakettia.  Torstaihin mennessä meillä on saarrossa satamissa jo lähes 100 puoliperävaunullista tavaraa. Me luulimme, että asiat muuttuvat AKT:ssä Timo Rädyn lähdön jälkeen, mutta mikään ei näytä muuttuneen toteaa DHL Freightistä  Euroopan liiketoimintojen vastaava johtaja Esko Häkämies.

Häkämiehen mukaan satamissa on saarrossa kauppojen kampanjatavaroita, jotka olisi pitänyt olla jo eilen kaupoissa.

– Satamissa seisoo myös teollisuuden prosesseissa tarvittavia tavaroita ja varaosia.  Tämä on Force major -tilanne. Emme voi mitään.  Meidät on vedetty mukaan tähän sotkuun ja kilpailijat naureskelevat, sanoo Häkämies.

"Hevosmiesten kerho" päättänyt saarrosta

DHL Freightin toimitusjohtaja Pekka Stenqvistin mielestä AKT kuvittelee väärin, että  he kuljettaisivat Itellan paketteja.

–  Asia on toisinpäin, että Itella on kumppani, joka kuljettaa meidän siis DHL:n  tavaraa Suomessa. AKt:ssä on kokoontunut joku hevosmiesten kerho päättämässä saarrosta, pamauttaa Stenqvist.

Stenqvistin mukaan DHL:llä ja ja Suomen Postilla oli yhteisomistuksessa vuosi vuosia sitten yhteinen Kelpo Kuljetus -niminen yritys Itellan kanssa, mutta tätä yhteistyötä ei enää ole.

– Tilanne on kestämätön, sillä saartoon on joutunut isojen asiakkaiden tärkeitä kuljetuksia. Nyt puhutaan vakavista asioista. Pelkona on tottakai asiakkuuksien menettäminen tämän takia, lisää Stenqvist.

Stenqvist ei halua arvostella AKT:tä, mutta saarto on totuudenvastainen.

– Olen soittanut Itellaan ainakin kymmenkunta kertaa asiasta. En edes tarkalleen tiedä, mistä tässä lakossa on kysymys, tuhahtaa Stenqvist.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT:N aloitti eilen tukitoimet satamissa Itellan kuljetus- ja terminaalityöntekijöiden mentyä lakkoon.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.