Demokraatti: Puhemies Risikko moitti sote-valiokunnan Hannakaisa Heikkistä 12 minuutin tempusta

Sosiaali- ja terveysvaliokunnan varapuheenjohtaja Hannakaisa Heikkinen (kesk.) on saanut moitteet puhemies Paula Risikolta (kok.) tavastaan lopettaa valiokunnan asiantuntijakuulemiset, kertoo Demokraatti.

Heikkinen äänestytti keskiviikkona valiokuntaa kuulemisten lopettamisesta, kun puheenjohtaja Krista Kiuru (sd.) poistui kokouksesta 12 minuutiksi mennäkseen tapaamaan puhemiesneuvostoa.

Puhemiesneuvoston torstain pöytäkirjasta ilmenee Risikon todenneen, ettei Heikkisen menettely viedä kiistanalainen asia äänestykseen, ollut menettelytavaltaan valiokunnissa noudatettavien periaatteiden mukainen.

Puhemiesneuvoston keskustalainen jäsen Timo Kalli kertoi Demokraatille, ettei kukaan neuvoston jäsen esittänyt tähän muotoiluun vastalausetta.

Kalli ei arvaile vakavuutta 

Kalli sanoo lehdelle, ettei muista vastaavaa tapausta eduskuntauraltaan.

–  Kyllähän varapuheenjohtaja kokousta voi johtaa, mutta ei periaatteessa voi viedä äänestykseen. Kyllä eduskunnassa on sellaiset pelisäännöt, että tilapäisiä enemmistöjä ei käytetä, Kalli sanoi.

Hän ei ryhtynyt arvioimaan, miten vakava asia puhemiehen moitteet ovat.

–  En tiedä, oliko se moite, tai kyllä se varmaan moitekin on, mutta kyseinen henkilö ei kuitenkaan ollut paikalla. Se vain todettiin siellä, että tällainen menettely on tapahtunut ja se ei ole pelisääntöjen mukainen, Kalli sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat