Deltamuunnos pakottaa reagoimaan: Terveydenhuollon työntekijöiden rokotukset pakollisiksi monessa Euroopan maassa – uhkana palkanmaksun keskeytys

9:21
Katso myös: Huolestuttava tieto deltavariantin leviämisestä julki – millainen käänne tämä on, THL:n Mika Salminen?

Pakolliset terveydenhuollon rokotukset ovat nostattaneet vastalauseita esimerkiksi Italiassa ja Isossa-Britanniassa.

Amerikkalainen uutiskanava CNN kertoo, että deltavariantti on saanut useat Euroopan maat päättämään pakollisista koronarokotuksista terveydenhuollon työntekijöille.

Ranska ja Kreikka ovat hiljattain ilmoittaneet terveydenhuollon pakollisista rokotuksista Italian vanavedessä, kirjoittaa CNN. Italia siirtyi rokotusvelvoitteeseen jo huhtikuussa.

Iso-Britannia puolestaan on jatkanut yhteiskunnan avaamista asiantuntijoiden varoituksista huolimatta, vaikkakin on ilmoittanut, että hoitokotien henkilöstölle määrätään koronarokotukset lokakuusta lähtien. 

Kaikki terveydenhuollon työntekijät eivät ole tyytyväisiä pakkorokotuksiin. Esimerkiksi Italiassa on tulossa oikeudenkäyntejä asiasta, kertoo CNN.

Isossa-Britanniassa vetoomus rokotteiden pakollista pakottamista vastaan ​​oli kerännyt heinäkuun puoliväliin mennessä yli 72 000 allekirjoitusta.

Palkanmaksu keskeytetään

Ranskassa terveydenhuollon rokotukset aiotaan saada tehdyksi 15. syyskuuta mennessä, kirjoittaa CNN. Ranskassa rokottamattomia terveydenhuollon työntekijöitä aiotaan kieltää menemästä töihin, ja palkanmaksu keskeytetään syyskuun määräajan jälkeen.

Kreikassa on tarkoitus tehdä terveydenhuollon rokotuksista pakollisia syyskuusta alkaen. Kieltäytyjien työskentely keskeytettäisiin maassa jo 16. elokuuta lähtien. 

Saksassa liittokansleri Angela Merkel on todennut, että terveydenhuollon rokotusvelvoitteeseen ei ainakaan näillä näkymin maassa siirrytä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja