Darude maailmanvalloituksesta: On helppo puukottaa ison hypen jälkeen

Daruden eli dj-muusikko Ville Virtasen tunnetuin hitti Sandstorm ylitti puolen miljoonan latauksen kultarajan download-myynnissä Yhdysvalloissa. Mies itse hämmästyi vanhan kappaleensa suosiosta.

– Kun kuulin biisin ylittäneen 500 000 myynnin, olin ällistynyt. Kyseessä on kuitenkin kymmenen vuotta vanha biisi. Soitan sitä edelleen keikoilla, koska sitä pyydetään joka kerta ja se tuntuu vieläkin toimivan, Virtanen toteaa.

Darude keikkailee edelleen ympäri maailmaa. Tällä hetkellä keskiössä ovat Eurooppa, Aasia ja Australia.

– Se, että riittää keikkoja niin paljon kuin haluan tehdä, kai tarkoittaa, että homma toimii ihan kivasti, mutta edelleen termi "maailmanvalloitus" ottaa korvaan. Mielestäni se laittaa artistit, jotka harvemmin itse puhuvat valloittamisesta, jokseenkin huonoon väliin. On helppo puukottaa ison hypettämisen jälkeen.

Sandstormille Virtanen muistaa olla edelleen kiitollinen, sillä sen menestyksen myötä musiikkiharrastus muuttui ammatiksi.

– Sen ansiosta avautui niin monia ovia, ettei sitä olisi voinut kuvitella suurimmissa unelmissakaan. Olen sen biisin luoman nimen ja vahvan pohjan auttamana ollut yksityisyrittäjä kymmenen vuotta ja onnistunut rakentamaan sen päälle uran, joka ei enää pitkään aikaan ole ollut pelkkää Sandstormia, vaan uusia biisejä, uusia keikkapaikkoja, uusia yhteistyökumppaneita.

Daruden uutta materiaalia saadaan ehkä kuulla vielä tänä vuonna. Lisäksi hänellä on oma levymerkki EnMass Music amerikkalaisen ystävänsä, tuottaja-dj Randy Boyerin kanssa.

– Alamme puskea kaupallista klubisoundia musadiggareiden silmät ja suut täyteen, hän lupaa.

(MTV3–LIISI SNELLMAN)

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja