Mainos

Dali-tutkimukset jatkuvat epäillyn kuolemasta huolimatta

Poliisi jatkaa yhä Salvador Dali -taideväärennösten tutkintaa. Jutun pääepäilty, taideväärennöksistä ja petoksista epäilty Erkki Minkkinen löydettiin menehtyneenä kotoaan tiistaina.

Salvador Dali -väärennösten tutkimista jatketaan pääepäilty Erkki Minkkisen kuolemasta huolimatta. Poliisi ja syyttäjä neuvottelevat, onko tapauksessa syytä epäillä muita henkilöitä.

Poliisi pidätti Minkkisen kesäkuussa, kun Helsingissä järjestetystä Salvador Dalin juhlanäyttelystä löytyi väärennettyjä töitä. Minkkistä epäiltiin taideväärennöksistä ja petoksista.

Helsingin käräjäoikeus vapautti Minkkisen tutkintavankeudesta noin kaksi viikkoa sitten. Tiista-iltana Minkkinen löydettiin menehtyneenä kotoaan Helsingistä. Helsingin poliisi on vahvistanut asian, mutta ei kerro Minnkisen kuolinsyytä.

Tuhansia Dali-väärennöksiä suomalaiskodeissa?

Dali-näyttelystä takavarikoidut taideteokset ovat olleet viime kuukaudet tutkittavina Pasilan poliisitalolla. Aluksi poliisi epäili kolmasosan Daleista olevan väärennöksiä. Nyt epäillään, että jopa 70-80 prosenttia töistä on väärennöksiä.

Dalin töitä on myyty Suomessa runsaasti jo ennen kesän näyttelyä. Poliisi epäileekin, että suomalaisten taiteenystävien seinillä voi tällä hetkellä roikkua tuhansia Dali-väärennöksiä.

Dali-näyttelyssä oli myytävänä myös muiden tunnettujen taiteilijoiden töitä. Niistäkin on löytynyt väärennöksiä, muun muassa yksi Andy Warholin työ, joka sekin on paljastunut julisteeksi.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.