Mainos

Dalborg: Christiania-kauppa toteutuu

Merita-Nordbankenin konsernijohtaja Hans Dalborg uskoo edelleen vahvasti siihen, että pankki onnistuu ostamaan norjalaisen Christiania-pankin. Dalborg sanoi tänäänTukholmasta Helsinkiin videoidussa tiedotustilaisuudessa, että nykyisen lain mukaan Norjan pankki-investointirahastolla ei ollut muuta mahdollisuutta kuin ottaa kielteinen kanta myyntiin. Nykyisen lain mukaan Norjan valtion on pidettävä kiinni vähintään kolmanneksen omistuksestaan liikepankeissa.

Dalborg tähdensi, että lopullinen päätösvalta on Norjan parlamentilla eli suurkäräjillä. Se saa asian käsiteltäväkseen näillä tiedoin perjantaina. Hän ei lähtenyt ennakoimaan tapahtumia, vaan korosti, että nyt odotetaan poliittista päätöstä. Itse hän sanoi olevansa edelleen "perustavanlaatuisen optimistinen" kaupan suhteen. Pankin ostotarjous päättyy perjantaina, mutta todennäköisenä pidetään, että tarjousaikaa pidennetään. Norjan valtio omistaa Christiania Bankenista noin 35 prosenttia.

Christiania Bank

"Sampo-Leonia ei yksin heiluta markkinoita"


Dalborg ei myöskään lähtenyt vielä arvioimaan, miten vakuutusyhtiö Sammon ja Leonia-pankin liitto vaikuttaa kilpailuun Suomen markkinoilla, vaan siirsi kysymyksen Merita-pankin toimitusjohtajalle Pertti Voutilaiselle. Hänen näkemyksensä mukaan pelkkä Sampo-Leonia vaikuttaa markkinoihin vähän. Eri asia on, jos Pohjola tulee mukaan ryhmään, hän tiivisti ja lisäsi sen näkyvän erityisesti vakuutuksissa. Merita-Nordbankenillakin vahva vakuutusmyynti on tärkeä osa toimintaa.

Selkeästi pohjoismainen pankki

Merita-Nordbank

Tilaisuudessa Dalborg toisti, että pankin omistuksen keskittäminen yhteen yhtiöön on kaikkien osakkeenomistajien etu. Se on myös tärkeä elementti, jolla pankista tehdään selkeästi pohjoismainen pankki. -Yksi osake, yksi pankki, hän summasi. Pankin hallituksen esittämän mallin mukaan omistus keskitettäisiin ruotsalaiseen omistusyhtiöön. Se edellyttää mm., että 90 prosenttia pankin suomalaisomistajista vaihtaa osakkeensa ruotsalaisyhtiön osakkeisiin. Jos kaikki ehdot eivät toteudu, ruotsalaisen omistusyhtiön hallitus päättää erikseen, toteutetaanko vaihtotarjous siitä huolimatta. Lähdemme siitä, että 90 prosenttia toteutuu, varatoimitusjohtaja Markku Pohjala summasi. Julkisuudessa on arveltu, että Merita jää elämään omaa elämää Helsingin pörssiin, jos vaihtotarjouksen tekijöitä ei ole tarpeeksi.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.