D

Dauphine-perunat: Tuulihattutaikinaa sekoitetaan hienoon perunasoseeseen. Seos pursotetaan pieniksi tangoiksi, jotka friteerataan.

Dekantoida: Esimerkiksi viini kaadetaan toiseen astiaan tai pullo avataan reilusti ennen viinin nauttimista, jotta viini saa hengittää.

Demiglace: Erittäin voimakkaasti kokoon keitetty, siivilöity lihaliemi.

Digestiivi: Ruoan sulamista edistävä alkoholi, usein kirkasta viinaa.

Dolmas: Viininlehtikääryleet, joissa täytteenä mausteinen seos. Tarjotaan tavallisesti kylmänä alkupalana.

Dressing: Majoneesipohjainen salaatinkastike- tai öljykastike.

Duchesse-peruna: Keltuaisia, voita ja muskottipähkinää lisätään hienoon perunasoseeseen. Sose pursotetaan ruusukkeiksi ja ruskistetaan uunissa tai grillissä.

Durumvehnä: Valkuaisainepitoisuudeltaan suuri, amerikkalainen vehnälajike. Erityisesti pastan valmistukseen.

Lue myös:

    Uusimmat