Cristiano Ronaldo lausui harvinaiset sanat: "Jos pidätte minua hyvänä, odottakaa, että näette Fábio Paímin" – sitten lupaukselle tapahtui jotain surullista

1:23
Leverkusenin Lukas Hradecky sai kokea Cristiano Ronaldon maalinälän Mestarien liigassa viime joulukuussa. Fabio Paimin futisnäytöt jäivät huomattavasti maanmiestään vaatimattomammiksi.

Cristiano Ronaldo asetti 18-vuotiaana vuonna 2003 toisen portugalilaisjalkapalloilijan harvinaisesti itsensä yläpuolelle. Tuon pelaajan, Fábio Paímin, tie vaikutti olevan auki tähtiin, mutta laitahyökkääjän ura ei lopulta koskaan lähtenyt lentoon. Paímin elämään tulivat sen sijaan huumesotkut.

Myöhemmin maailman parhaan jalkapalloilijan palkintoja kahminut Cristiano Ronaldo oli vuonna 2003 kohistu superlupaus. Hän kiinnitti portugalilaisessa Sportingissa pelattuaan Manchester Unitedin huomion ja siirtyi jättiseuraan sen historian ensimmäisenä portugalilaispelaajana. Ronaldo jakoi noina aikoina kuitenkin toiselle pelaajalle poikkeuksellista kunniaa yli itsensä.

– Jos ajattelette, että olen hyvä, odottakaa vain, että näette Fábio Paímin, Ronaldo sanoi.

Kolme vuotta Cristiano Ronaldoa nuorempi Paím kulki Ronaldon tavoin Sportingin juniorimyllyä. Kun hän oli 14, Barcelonan, Manchester Unitedin ja Real Madridin scoutit katsoivat raportoidusti hänen pelejään säännöllisesti. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Kuuluisan agentin Jorge Mendesin alaisuuteen kuulunut Paím pääsi 19-vuotiaana lainalle Valioliigan jättiläisiin lukeutuvaan Chelseaan. Monet uskoivat hänen murtautuvan ykkösjoukkueeseen, mutta lopulta Paím pelasi neljän kuukauden jaksonsa aikana otteluita vain seuran reservijoukkueessa.

Paím kierteli sittemmin joukkueesta toiseen ja kahlasi maita – Kiinaa, Angolaa, Maltaa, Liettuaa, Luxemburgia, Qataria ja Brasiliaa – mutta mihinkään jättiseuraan hän ei enää urallaan kuulunut. Viimeisimmät jalkapalloilulliset merkinnät hänestä löytyvät portugalilaisseura Leixõesista 2017–18.

Toisenlaisia, surullisia merkintöjä Paímista on sen sijaan tehty. Portugalilaismedia kertoi, että mies pidätettiin viime vuonna laittomasta huumekaupasta epäiltynä. Poliisin kerrotaan löytäneen Paímin pidätyksen jälkeen kotietsinnässä muun muassa 12 grammaa kokaiinia. Hänet asetettiin tutkintavankeuteen Lissabonin seuduilla.

"Minulla oli taitoa ainakin yhtä paljon, mutta ei muuta"

Miksi nykyisin 32-vuotiaan Paímin tie ei koskaan vienyt tähtiin? Mistä Juventusta tätä nykyä edustavan Ronaldon ylistämällä lupauksella jäi kiikastamaan?

Paím avasi itse asiaa brasilialaislehti Globon vuonna 2017 julkaistussa haastattelussa puhuessaan samalla Ronaldosta.

– Hän on omassa maailmassaan. Tänä päivänä häneen ei ole vertailemista. Menneisyydessä oli, Paím sanoi.

– Yhdessä kohtaa olisin voinut tehdä enemmän kuin hän mutta minulla ei ollut, mitä hänellä oli: voimaa ja palavaa janoa siihen, mitä halusin olla. Hänellä oli suuri työmoraali, ja minulla ei ollut sitä. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Taidoista Paímilla ei jäänyt hänen omankaan arvionsa mukaan kiikastamaan.

– Minulla oli taitoa, ainakin yhtä paljon kuin hänellä, mutta minulla ei ollut muuta.

– Minulla olisi mielellään voinut olla vähemmän taitoa, jos minulla olisi ollut muu osuus. Olisin ollut yksi maailman parhaista. Mutta kukaan ei ole syntynyt täydelliseksi. Ajattelin, että lahjakkuus oli riittävästi, mutta se ei ollut, Paím summasi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja