Coulthard: Ferrarilta nähtiin heikkous

Red Bull -kuljettaja David Coulthard lyttää Ferrari-tallin Japanin GP:tä varten tekemän rengasvalinnan.

Molemmat Ferrari-kuskit aloittivat sadekelistä huolimatta kisan välikelin renkailla. Ferrari ei tiennyt tuomariston määränneen, että kaikkien piti aloittaa täyden sadekelin renkailla. Coulthardin mukaan Ferrarin on turha surkutella tuomariston määräämää ylimääräistä varikkokäyntiä, sillä välikelin renkaat olivat väärä valinta.

- Ei ollut mitään mahdollisuutta, että välikelin renkaat olisivat toimineet. Tällä kertaa radalla oli paljon enemmän seisovaa vettä kuin Malesiassa 2001, jolloin samanlainen valinta toimi heidän edukseen, Coulthard kommentoi Ferrarin toimintaa ITV:n nettisivujen kolumnissaan.

Coulthardin mielestä entiset Ferrari-tähdet seitsenkertainen mestari Michael Schumacher ja tekninen johtaja Ross Brawn eivät olisi sortuneet samanlaiseen virhearvioon.

- En usko, että Michael Schumacher ja Ross Brawn olisivat tehneet tällaista valintaa. Mielestäni tämä osoitti heikkouden Ferrarilla, Coulthard jatkoi.

Coulthard kuitenkin kehui Kimi Räikkösen nousua joukon hänniltä kolmanneksi. Skotti joutui Räikkösen ohittamaksi 56. kierroksella.

- En pystynyt vastaamaan, kun Kimi Räikkönen raivosi ulkokautta edelleni viidennessä mutkassa. Hän oli hirvittävän nopea siinä kohdassa. Yritin seurata häntä samassa paikassa seuraavalla kierroksella ja hän vain katosi vesisuihkun keskelle, Coulthard äimisteli suomalaisen vauhtia.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat