Coldplay-solistin kuulo koko ajan koetuksella: Tinnitus oli pilata urani!

Coldplayn laulaja Chris Martin kärsii ikävästä, kivuliaasta ja alituiseen häiritsevästä kuulovaivasta eli tinnituksesta. Kuulovaivan pelättiin jopa tuhoavan miehen musiikkiuran.

Coldplay-yhtyeen keulahahmo Chris Martin, 35, kertoo kärsineensä ikävästä tinnituksesta vuosikaupalla. , kuten piippausta, ininää ja siritystä. Laulaja kertookin korvissaan soivan alituiseen ja kärsivänsä tämän myötä pahoista päänsäryistä

Lääkärit varoittelivat kovaan ääneen tinnituksen olevan loppu miehen musiikkiuralle, jos hän ei suojelisi korviaan. Niinpä Martin alkoi käyttää korvatulppia konserteissa, esiintyessään ja jopa nukkuessaan.

– Olen kärsinyt tinnituksesta lähes kymmenen vuotta, mutta heti sen jälkeen kun aloin varjella korviani se (tinnitus) ei ole pahentunut – pitää koputtaa puuta! Martin kuvailee.

Brittiyhtyeen keulahahmo kertoo kaikkien bändien jäsenien käyttävänkin tätä nykyä omiin korviin kustomoituja korvatulppia tai IEM-nappikuulokkeita suojellakseen kuuloaan.

Musiikin kuuntelu nupit kaakossa keikoilla tai korvakuulokkeilla ja Martin uskookin olevan yksi näistä onnettomista. Teini-ikäisenä musiikkia kun tuli kuunneltua liian kovaa ja korkealta.

– Korvien hyvinvoinnista huolehtiminen on ikävä kyllä sellainen asia, jota et tule ajatelleeksi ennen kuin sinulla on ongelma. Kunpa olisin itse tullut ajatelleeksi sitä aiemmin, Martin kuvailee.

Chris Martin on naimisissa näyttelijä kanssa: yhdessä he pitävät huolta siitä, että heidän lapsensa Apple, 7, ja Moses, 6, suojaavat korvansa kovalta musiikilta – kuten esimerkiksi isänsä keikoilla.


Lue myös:


MTV3/Helmi

Lähde: Digitalspy.co.uk

Kuvat: Splash

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja