Mainos

CIA-johtaja kutsui Wikileaksia vihamieliseksi tiedustelupalveluksi

Yhdysvaltain keskustiedustelupalvelu CIA:n johtaja Mike Pompeo vertasi vuotosivusto Wikileaksia vihamieliseen tiedustelupalveluun torstaina pitämässään puheessaan. Pompeon mukaan Wikileaks uhkaa demokratiaa ja lyö kätensä yhteen diktaattorien kanssa.

Ensimmäisessä julkisesti pitämässään puheessa CIA:n johtajana Pompeo sanoi, että Wikileaks toimii ja puhuu kuin vihamielinen tiedustelupalvelu.

– Se on rohkaissut seuraajiaan etsimään töitä CIA:sta tarkoituksenaan hankkia tiedustelutietoa. Se keskittyy ylivoimaisesti Yhdysvaltoihin samalla kun se etsii tukea epädemokraattisilta mailta ja organisaatioilta, Pompeo sanoi.

– On aika kutsua Wikileaksia siksi, mikä se todella on: ei-valtiollinen ja vihamielinen tiedustelupalvelu, joka on usein Venäjän kaltaisten valtiotoimijoiden yllyttämä.

Pompeo Assangesta: Esittää itsensä ristiretkeilijänä

Viime kuussa Wikileaks kertoi paljastaneensa suuren joukon CIA:n hakkerointimenetelmiä, jonka jälkeen CIA ja Yhdysvaltain liittovaltion poliisi FBI kertoivat aloittaneensa tutkinnan asiasta. Vuodon aikaan CIA syytti Wikileaksia amerikkalaisten vaarantamisesta.

Wikileaksin perustaja, Ecuadorin Lontoon-lähetystössä paossa olevan Julian Assangen mukaan tietovuoto paljasti keskustiedustelupalvelun epäpätevyyden. Assange kritisoi sitä, ettei tietoturva-aukoista kerrottu niiden korjaamiseksi.

Pompeo sanoi, että Assange esittää itsensä ristiretkeilijänä, mutta todellisuudessa hän vain auttaa Yhdysvaltain vihollisia.

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin CIA-johtajaksi nimittämä Pompeo aloitti tehtävässään helmikuussa. 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.