Chris Snow on poissa – NHL-pomo menehtyi 42-vuotiaana

NHL-jääkiekkoseura Calgary Flamesin apulais-GM Chris Snow, 42, on kuollut. Snow'n vaimo ja Flames kertoivat suru-uutisesta Suomen aikaa varhain sunnuntaiaamuna.

Snow sairasti ALS:ää, johon ei ole parannuskeinoa. Yhdysvaltalaisella diagnosoitiin kyseinen liikehermosoluja rappeuttava motoneuronisairaus vuonna 2019.

Snow'n vaimo Kelsie selvitti keskiviikkona miehensä saaneen sydänkohtauksen. Hän kertoi tuolloin miehensä kärsineen hapen puutteen takia katastrofaalisen aivovaurion ja totesi, että lääkärit eivät usko hänen enää heräävän.

Kaksi lasta Chris Snow'n kanssa saanut Kelsie Snow julkaisi sosiaalisessa mediassa uuden päivityksen miehensä kuoltua. 

– Tänään halasimme Chrisiä viimeisen kerran ja sanoimme hyvästit, kun hän antoi neljälle ihmiselle elämän lahjana munuaisensa, maksansa ja keuhkonsa, Kelsie Snow kirjoitti.

– Olemme syvästi murtuneita ja syvästi ylpeitä. Elämässä ja kuolemassa Chris ei koskaan lakannut antamasta. Kuljemme eteenpäin hänen valonsa johdattaessa meitä.

Chris Snow työskenteli NHL:ssä ensin Minnesota Wildin kiekkotoimintojen johtajana vuosina 2006–10. Hän aloitti työt Calgary Flamesissa analyytikkona vuonna 2011, ja seuran apulais-GM:ksi hänet nimettiin sittemmin vuonna 2019, vain kuukausia ennen kuin hän sai ALS-diagnoosin.

Snow jatkoi sairaudesta huolimatta työtään Flamesissa. Hän myös levitti sosiaalisessa mediassa tietoa ALS:stä. 

Myös Snow’n isä, kaksi setää ja yksi serkku ovat kuolleet ALS:n seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat