CHL:n dynastiajoukkueen suomalaispelaaja elämänsä kunnossa mestaruusjahtiin – "Tänne on luotu sellainen meininki"

Joel Mustonen murtautunut kivikovaan Frölunda-miehistöön –"Kaikki mahdollisuudet löytyy täältä" 2:01
Videolla Tulosruudun juttu Joel Mustosesta.

Frölundan suomalaishyökkääjä Joel Mustonen lähtee CHL:n välierävaiheeseen elämänsä kunnossa.

Frölundaa voidaan pitää CHL:n dynastiajoukkueena, sillä se on voittanut CHL:n mestaruuden peräti kolme kertaa. Tänäkin vuonna välieriin tiensä selvittänyt Frölunda saa vastaansa erittäin tutun seuran Luulajan.

Ottelussa riittää suomalaisittain paljon jännitettävää, kun Luulajan riveissä pelaavat Arttu Ilomäki, Joonas Jalvanti ja Juhani Tyrväinen haastavat Frölundan ja Joel Mustosen, joka pelaa uransa parasta jääkiekkoa.

– Viimeiset ehkä 3-4 viikkoa ovat olleet melkein mun parhaimmat ikinä, Mustonen toteaa.

Kolme CHL-mestaruutta ja yksi finaalitappio juuri Luulajalle puhuvat karua kieltään siitä, kuinka hyvin Frölunda on Euroopan kaukaloissa esiintynyt. Myös kotimaisessa SHL:ssä peli kulkee mallikkaasti.

Kultaista pohjaa ei olla valettu kuitenkaan tyhjästä, vaan huolellinen ja laadukas tekeminen paistaa organisaation jokaisella osa-alueella.

– Täällä hoidetaan kaikki ihan viimeisen päälle. Koutsit tekevät henkilökohtaisesti pelaajien kanssa töitä. Katsotaan jokainen vaihto videolta ja käydään läpi. Pukukopista punttisaliin asti viimeisen päälle kaikki hoidetaan tosi hyvin, Mustonen kertoo.

Kun olosuhteet ovat kunnossa, on pelaajienkin helpompi antaa kaikkensa jäällä. Mustonen myöntää, että Frölundassa vallitseva ilmapiiri ruokkii pelaajien motivaatiota entisestään.

– Tänne on luotu sellainen meininki, että se halu taistella, voittaa ja tehdä kovasti töitä tulee joukkueen sisältä. Täällä ei pakoteta siihen mihinkään. Kun tänne tulee, jostain syystä sitä vain haluaa tehdä kovasti töitä ja kehittyä. 

Lue myös:

    Uusimmat