Chisu: Kun valaistun 2.0

(WEA / Warner Music Finland)

Chisun Kun valaistun –albumi on jo itsessään aivan mahtava levy ilman mitään superhienosäätöä tai lisäbiisejä (lue arvostelu täältä). Chisun harras toive kuitenkin toteutui, kun 2.0 versio päätettiin tehdä, sillä mukana on dvd ja blu-ray, joilta löytyvät levyn kappaleet 5.1-monikanavamiksauksina 2.0 –stereomiksauksen lisäksi. Jos siis oikeat kuunteluvehkeet, rauhallinen tila ja mukava istuma-alusta löytyvät, niin hifistelijäfanille tämä paketti on oikea aarre.

Kolme uutta kappaletta on oikein mukava lisä, sillä alkuaan levy oli ehkä hieman liian lyhyt. Toisaalta taas, kun on kuunnellut paljon alkuperäisversiota, niin saattaa tuntua, että uusi kolmikko 2.0 version lopussa rikkovat tasapainoisen kokonaisuuden. Joka tapauksessa Frankenstein, Kolmas pyörä ja Kun valaistun ovat hyvin chisumaisia biisejä ja sopivat hyvin levyn tunnelmaan. Hassua, ettei Kun valaistun –nimibiisi päässyt alkuperäiselle versiolle, vaan se julkaistaan vasta nyt. Se on tunnelmaltaan hyvä lopetus levylle. Frankensteinin puolestaan on saattanut kuulla Maikkarilla esitetyssä Helsingin herra –sarjassa, sillä se on ohjelman tunnuskappale. Paras näistä kolmesta uudesta kappaleesta on kuitenkin Kolmas pyörä, josta – en ihmettelisi yhtään – tulisi vielä tämän kesän hittibiisi, lauletaanhan siinä kesäisistä aiheista kuten kissankelloista kutittelusta.

Dvd:llä ja blu-rayllä on levyn monikanavamiksauksen lisäksi kappaleiden Sabotage ja Kohtalon oma musiikkivideot. Vaikka videot ovat aika kamalia, niin on mukavaa, että ne on tähän lisätty. Behind the Scenes ja Pökälejamit –dokumentit ovat myös ihan hauska lisä, sillä on aina kiva kurkata, miltä kulissien takana näyttää (hyvältähän siellä).

Kun valaistun 2.0 on kiva erikoispainos erityisesti fanille, joka haluaa kuunnella Chisun uusimman levyn laadukkaalla äänellä (vaatii sitten kyllä kunnon laitteet, kotiteatterin). Tavalliselle kuuntelijalle riittää hyvin tavallinenkin versio. On kuitenkin hienoa, että artistit innostuvat tekemään tämänkaltaisia viritelmiä, sillä se antaa vaikutelman, että itse muusikkokin on innoissaan ja tyytyväinen esittämäänsä musiikkiin. Jos Kun valaistun –levy sai lyhyytensä takia neljä ja puoli tähteä, niin tälle 2.0-versiolle ei oikeasti voi antaa vähempää kuin täydet viisi.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja