Mainos

Cheney selitti haastattelussa harhalaukausta

Yhdysvaltain varapresidentti Dick Cheney kuvasi amerikkalaiskanavan haastattelussa viime lauantaita, jolloin hän ampui vahingossa metsästyskumppaniaan, elämänsä vaikeimmaksi päiväksi.

Varapresidentti Dick Cheney selitti eilen televisiohaastattelussa Texasissa viikonloppuna tapahtunutta metsästysonnettomuuttaan ensi kertaa. Cheney on pitänyt sanaisen arkkunsa visusti kiinni neljä päivää samaan aikaan, kun media Yhdysvalloissa on seurannut herkeämättä varapresidentin ampuman lakimiehen tilaa.

Cheney kertoi asiasta Fox-uutiskanavan haastattelussa. Muihin median vaatimiin tiedotustilaisuuksiin Cheney ei ole suostunut. Ennen haastattelua varapresidentti oli antanut julkisuuteen vain kirjallisen lausunnon, jossa hän kertoi rukoilevansa 78-vuotiaan Harry Whittingtonin puolesta.

- Se ei ollut Harryn syytä. Ketään muuta ei voi syyttää. Minä olen se heppu, joka painoi liipaisinta ja ammuin ystävääni, Cheney otti syyn niskoilleen.

Cheney kuvasi lauantaita myös elämänsä vaikeimmaksi päiväksi.

- Mielikuva hänestä kaatumassa on jotakin, jota en koskaan saa pois mielestäni, Cheney tunnusti.

Onnettomuus tapahtui lauantaina texasilaisella suurtilalla, missä Cheney oli seurueineen metsästämässä viiriäisiä. Seurueessa oli Cheneyn ja Whittingtonin lisäksi muitakin tunnettuja republikaanivaikuttajia, muun muassa Yhdysvaltain entinen Sveitsin-suurlähettiläs.

Tiistaina Whittingtonin kerrottiin saaneen lievän sydänkohtauksen. Cheneyn ampumia hauleja oli kulkeutunut hänen sydämeensä ja hänet siirrettiin teho-osastolle. Lääkäreiden mukaan Whittingtonin tila oli eilen vakaa ja sairaalassa uskotaan hänen paranemiseensa.

Republikaanitkin ihmettelevät

Tapaus tuli julki vasta sunnuntaina, kun paikallinen media Corpus Christissä sai siitä vihiä. Se on nostattanut kysymyksiä, joihin Valkoinen talo ei ole vielä vastannut. Paikallinen sheriffi alkoi tutkia ampumista vasta 14 tunnin kuluttua. Paineen alla oleva sheriffi on luvannut julkistaa tutkimustensa tulokset lähipäivinä.

Varapresidenttiä on viime vuosina syytetty salamyhkäisyydestä Valkoisessa talossa. Myös jotkut tunnetut republikaanit ovat ihmetelleet, miksi varapresidentti ei ole voinut puhua onnettomuudesta avoimesti.

- Hän on tehnyt tästä suuremman asian kuin sen tarvitsisi olla, entinen republikaanien kongressiedustaja Vin Weber sanoi Washington Post -lehdessä.

Entinen Valkoisen talon tiedottaja, republikaani Marlin Fitzwater meni pidemmälle: hänen mielestään Cheney ei ole piitannut vastuustaan kansalle. Cheneyn ystävät puolestaan sanovat, että varapresidentti on niin pahoillaan tapahtuneesta, ettei ole halunnut sitä avoimesti ruotia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.