Cheerleadingin EM-kultaa upeasti Suomeen!

HAC Elite uusi Euroopan-mestaruutensa naisten cheerissä Italian Veronassa sunnuntaina.

Helsinkiläisryhmä urheili pisteet 84,5 ja nappasi kullan vajaan neljän pisteen erolla ennen ruotsalaishaastaja Wildcatsia Göteborgista.

– Fiilis on uskomaton. Uskalsin uskoa voittoon, kun ohjelma onnistui, valmentaja Nina Nyberg iloitsi STT:n haastattelussa.

Toinen suomalaisjoukkue, hallitseva Suomen-mestari Funky Team Wild Flyers, jäi pronssille.

Nyberg avasi, että HAC Elite on edelläkävijä, koska se pyrkii keksimään jatkuvasti uutta.

– Tänä vuonna olemme keskittyneet show'hun. Sillä tarkoitetaan ohjelman menevyyttä ja nopeatempoisuutta. Ohjelman vaikeus oli ennennäkemätön.

Wildcatsin hopea oli yllätys. Nyberg kehui ruotsalaisten show'ta, joten voi olla, että siitä sai tällä kertaa enemmän pisteitä kuin ennen.

Sekacheerissä Suomi joutui luopumaan valtikastaan, kun saksalainen FTG Allstars Scars oli etevin. Suomalaisjoukkueet Funky Teamin Gorillaz ja GS Phoenix eivät päässeet edes mitaleille, kun Norjan Viqueens Force sekä NRC Tigers taisivat edelle.

Tamperelainen cheertanssijoukkue Dream Team Dancers onnistui puolustamaan mestaruuttaan. Oululainen Northern Lights Cheerleadingin Ladies Dance Team sen sijaan kirkasti viime vuoden pronssin hopeaan.

Cheerleadingin EM-kisoihin osallistui yhteensä 21 maata ja yli 3 000 urheilijaa. Suomi voitti juniorisarjat mukaan lukien yhteensä yhdeksän mitalia, joista neljä kultaista.

Lue myös:

    Uusimmat