Charlie Hebdo -hyökkäykseen liitetyille 30 vuoden vankeustuomiot

Ranskalaistuomioistuin antoi keskiviikkona 30 vuoden vankeustuomiot kahdelle miehelle, joita syytettiin avunannosta Pariisissa tammikuussa 2015 tehtyihin terrori-iskuihin.

Toinen tuomituista ei ole ollut paikalla oikeudessa.Syyttäjä oli vaatinut kummallekin elinkautista. Yhteensä avunannosta oli syytettynä 14 ihmistä.

Hyökkäyksissä satiirilehti Charlie Hebdon toimitukseen sekä juutalaiseen ruokakauppaan kuoli yhteensä 17 ihmistä, mukaan lukien yksi poliisi erillisessä välikohtauksessa.

Hyökkäyksen tehneet miehet saivat surmansa laukaustenvaihdossa poliisin kanssa. Syytetyistä kolme ei ole ollut paikalla oikeudessa. Heidän epäillään matkustaneen Syyriaan ja saaneen siellä surmansa.

Tunnettuja pilapiirtäjiä tapettiin

Reilut kolme kuukautta sitten alkanut oikeudenkäynti on keskeytynyt ja viivästynyt useita kertoja koronaepidemian takia.

Profeetta Muhammadista pilakuvia julkaisseen Charlie Hebdon toimitukseen hyökänneet islamistiveljekset Said ja Cherif Kouachi surmasivat 12 ihmistä, joiden joukossa oli monia lehden tunnettuja pilapiirtäjiä.

Poliisi ampui hyökkääjät piirityksen päätteeksi lähellä Pariisia pari päivää myöhemmin. Juutalaisten Hyper Cacher -ruokakauppaan tehdyssä iskussa kuoli hyökkääjä Amedy Coulibalyn lisäksi neljä muuta ihmistä. Coulibaly oli lisäksi ampunut yhden poliisin edellisenä päivänä.

Lue myös:

    Uusimmat