Catherine Middletonin nakukuvaskandaali paisuu

Catherine Middletonista julkaistujen nakukuvien ympärillä vellova kohu ei ota laantuakseen.

Cambridgen herttuatar Catherine Middletonista julkaistiin loppuviikosta salakuvia, joissa herttuatar nähdään ilman bikinien yläosaa. Ranskalaislehti Closer julkaisi salakuvat aiheuttaen skandaalin.

Britannian kuningashuone on haastanut lehden oikeuteen kuvien julkaisun takia. Oikeustoimista huolimatta Closer-lehti puolustelee toimintaansa, eikä ole pahoitellut asiaa millään tavalla. Lehden päätoimittajan mukaan Closerilla on hallussaan intiimejä kuvia Catherinen ja prinssi Williamin Ranskan-lomalta, mutta niitä ei ole vielä julkaistu.

Closerin italialainen sisarlehti Chi aikoo julkaista kohutut kuvat maanantain numerossaan, jossa nähdään jopa 26 sivun kuvapaketti Catherinen ja Wiliamin lomamatkasta. Lehden tiedottajan mukaan kuvissa nähdään hiljattain avioitunut pariskunta, eikä kuvissa ole mitään pahaa.

Closer-tuotemerkin käytön ranskalaislehdelle lisensoinut brittiläinen Bauer Media on tuominnut Middletonin nakukuvien julkaisun, ja pahoittelee ranskalaislehden toimintaa, vaikka Bauer Media ei vastaakaan lehden toimituksellisista päätöksistä.

– Pahoittelemme yksityisyyttä loukkaavien kuvien julkaisemista. Meillä ei ole mitään määräysvaltaa ranskalaisen Closerin toimituksellisiin päätöksiin, Bauer Media pahoittelee tiedotteessaan.

Brittimediat ovat kritisoineet Closer-lehden toimintaa, eivätkä paikalliset mediat halua koskea kuviin pitkällä tikullakaan. Britannian mediatalojen kritisoinnista huolimatta myös irlantilainen Daily Star on julkaissut kohutut kuvat yläosattomasta Middletonista. Lehden päätoimittaja Mike O'Kanen mukaan kuvien julkaisu on palvelus lehden lukijoille.

– Meidän näkökulmastamme Catherine on vain yksi monesta upeasta julkkiksesta, O'Kane kertoo.

Daily Star on puoliksi brittiläisen Northern and Shell -mediayhtiön omistuksessa. Yhtiön mukaan kuvien julkaisu loukkaa herttuaparin yksityisyyttä, mutta yhtiöllä ei ole valtaa irlantilaislehden toimituksellisiin päätöksiin. Northern and Shell selvittää asianajajiensa kanssa voiko Daily Starin toiminnan tulkita sopimusrikkomuksena.

Prinssi William on raivoissaan nakukuvien laajasta levityksestä. Kuvat ensimmäisenä julkaisseen Closer-lehden oikeuteen haastanut ruhtinaspari toivoo oikeuden toteutuvan.

– Haluan heidät vankilaan, Williamin kerrotaan sanoneen.

William on kertonut olevansa valmis todistamaan tulevassa oikeudenkäynnissä paparazzeja vastaan. William pelkää Catherinen joutuvan samanlaisen mediahuomion kohteeksi kuin prinsessa Diana, joka menehtyi vuonna 1997 auto-onnettomuudessa, jonka uskotaan johtuneen prinsessaa vaanineista paparazzeista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat