Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Carpaccio ja Basilikakuorrutettua ahventa

Julkaistu 15.04.2005 06:00(Päivitetty 15.04.2005 13:10)

Carpaccio (4 annosta)

carpacciocarpaccioRuokala

  • 400 g naudan sisäfileetä
  • 2-3 rkl oikein hienoksi raastettua parmesaania
  • 4 tl hienoksi leikattua ruohosipulia
  • 4 tl kapriksia
  • Maldon- suolaa
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl worchestershire- kastiketta

Poista naudanfileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivaksi käsittelyyn. Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi.. Sirota lihan päälle vähän suolaa, parmesaania, ruohosipulia ja muutama kapris. Pane sekoitettu majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja raidoita carpaccio.

Basilikakuorrutettua ahventa (4 annosta)

Basilikakuorrutettu ahven

  • 600-700 g ahvenfileitä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl hyvää juustoraastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Ruodi pinaatti ja keitä sitä suolalla maustetussa vedessä 1-2 minuuttia. Valuta lehdet siivilässä ja purista loput vedet pois. Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa pehmeäksi. Hienonna myös basilika ja sekoita siitä pinaatin, juustoraasteen, sipulin ja kerma kanssa tahna. Mausta suolalla ja valkopippurilla.Paista ahvenfileet nopeasti voissa pannulla molemmin puolin. Nosta fileet uunipannuun ja levitä fileiden päälle basilika-pinaattiseosta. Paista 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Reseptit: Antti Vahtera / Ruokala

Lisää aiheesta:

Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistäMoni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video HelsingistäNäin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?Tee itse piparijäätelöä – tarvitset vain neljä ainesosaa
Lifestyle
Basilikakuorrutettu ahven
Ruokala

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen18:38
    Influenssa

    Influenssakausi käynnistynyt kunnolla – "Herkimmin tarttuvia viruksia"

  • Eilen16:44
    Jouluruoka

    Mitä myyntiin joulumyyjäisiin? Nämä leivonnaiset viedään käsistä

  • Eilen12:27
    Joulu

    Moni mokaa joulukukkien kanssa: "Ihmisille on tullut pettymyksenä"

  • Eilen09:59
    Autot

    Kun BMW-kuskin tutun reitin yksityiskohta muuttui, rysähti – katso varoittava video Helsingistä

  • Eilen08:24
    Liikenneturvallisuus

    Näin vaarallisen suojatien ylitys sujui Helsingin aamuruuhkassa – huomaisitko sinä nämä jalankulkijat ratin takaa?