Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Carpaccio ja Basilikakuorrutettua ahventa

Julkaistu 15.04.2005 06:00(Päivitetty 15.04.2005 13:10)

Carpaccio (4 annosta)

carpaccio

carpaccioRuokala
  • 400 g naudan sisäfileetä
  • 2-3 rkl oikein hienoksi raastettua parmesaania
  • 4 tl hienoksi leikattua ruohosipulia
  • 4 tl kapriksia
  • Maldon- suolaa
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl worchestershire- kastiketta

Poista naudanfileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivaksi käsittelyyn. Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi.. Sirota lihan päälle vähän suolaa, parmesaania, ruohosipulia ja muutama kapris. Pane sekoitettu majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja raidoita carpaccio.

Basilikakuorrutettua ahventa (4 annosta)

Basilikakuorrutettu ahvenBasilikakuorrutettu ahvenRuokala

  • 600-700 g ahvenfileitä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl hyvää juustoraastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Ruodi pinaatti ja keitä sitä suolalla maustetussa vedessä 1-2 minuuttia. Valuta lehdet siivilässä ja purista loput vedet pois. Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa pehmeäksi. Hienonna myös basilika ja sekoita siitä pinaatin, juustoraasteen, sipulin ja kerma kanssa tahna. Mausta suolalla ja valkopippurilla.Paista ahvenfileet nopeasti voissa pannulla molemmin puolin. Nosta fileet uunipannuun ja levitä fileiden päälle basilika-pinaattiseosta. Paista 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Reseptit: Antti Vahtera / Ruokala

Lisää aiheesta:

Oletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajilleVoiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmallaEnnennäkemätön jauheliha kauppoihinTämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikorttiVaroitus: Älä polta tätä kynttilää!Kelan linjaus nosti tunteet pintaan – näin isoissa yrityksissä suhtaudutaan etätöihin
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 06:46
    Lemmikit

    Oletko tullut ajatelleeksi? Eläinsuojeluyhdistykseltä tärkeä muistutus lemmikin omistajille

  • Eilen18:58
    Influenssa

    Voiko Suomeen iskeä pahin influenssa kymmeneen vuoteen? Virusmuunnos huolettaa maailmalla

  • Eilen16:57
    Ruoka

    Ennennäkemätön jauheliha kauppoihin

  • Eilen15:33
    Ruoka

    Tämä ruoka houkuttelee suomalaiset risteilylle – nyt laivoille keksittiin uusi valttikortti

  • Eilen14:52
    Takaisinvedot

    Varoitus: Älä polta tätä kynttilää!