Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Carpaccio ja Basilikakuorrutettua ahventa

Julkaistu 15.04.2005 06:00(Päivitetty 15.04.2005 13:10)

Carpaccio (4 annosta)

carpaccio

carpaccioRuokala
  • 400 g naudan sisäfileetä
  • 2-3 rkl oikein hienoksi raastettua parmesaania
  • 4 tl hienoksi leikattua ruohosipulia
  • 4 tl kapriksia
  • Maldon- suolaa
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl worchestershire- kastiketta

Poista naudanfileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivaksi käsittelyyn. Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi.. Sirota lihan päälle vähän suolaa, parmesaania, ruohosipulia ja muutama kapris. Pane sekoitettu majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja raidoita carpaccio.

Basilikakuorrutettua ahventa (4 annosta)

Basilikakuorrutettu ahvenBasilikakuorrutettu ahvenRuokala

  • 600-700 g ahvenfileitä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl hyvää juustoraastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Ruodi pinaatti ja keitä sitä suolalla maustetussa vedessä 1-2 minuuttia. Valuta lehdet siivilässä ja purista loput vedet pois. Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa pehmeäksi. Hienonna myös basilika ja sekoita siitä pinaatin, juustoraasteen, sipulin ja kerma kanssa tahna. Mausta suolalla ja valkopippurilla.Paista ahvenfileet nopeasti voissa pannulla molemmin puolin. Nosta fileet uunipannuun ja levitä fileiden päälle basilika-pinaattiseosta. Paista 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Reseptit: Antti Vahtera / Ruokala

Lisää aiheesta:

Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroonYleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättääTekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."Karjalanpiirakoita, muikkukukkoa ja omenalörtsyjä – Linnan juhlien tarjoilut julki!
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • Eilen19:08
    Silmäsairaudet

    Inhottavasta silmäongelmasta ei kostutustipoilla pääse eroon

  • Eilen18:15
    Kuohuviini

    Yleellisen samppanjapullon historia yllättää: "Ei voi kätkeä pommia"

  • Eilen17:15
    Juomat

    Kuinka kauan avattu glögi säilyy? Vastaus saattaa yllättää

  • Eilen14:32
    Joulu

    Tekokuusi vai aito kuusi? "Aidon kuusen kritiikki kohdistuu siihen, että se palvelee vain lyhyen aikaa"

  • Eilen11:59
    Liikenneturvallisuus

    Näin sumuvaloja pitää oikeasti käyttää – "Valitettavan usein näkee..."