Carpaccio ja Basilikakuorrutettua ahventa

Carpaccio (4 annosta)

  • 400 g naudan sisäfileetä
  • 2-3 rkl oikein hienoksi raastettua parmesaania
  • 4 tl hienoksi leikattua ruohosipulia
  • 4 tl kapriksia
  • Maldon- suolaa
  • 3 rkl majoneesia
  • 1 rkl worchestershire- kastiketta

Poista naudanfileestä hyvin kalvot ja rasva. Pakkaa tiukkaan kelmuun ja laita pakastimeen kahdeksi tunniksi, jotta filee kohmettuu sopivaksi käsittelyyn. Kaada lautaselle oliiviöljyä sen verran, että lautanen on kostea. Leikkaa fileestä niin ohuita viipaleita kuin pystyt ja nosta ne lautaselle vieri viereen. Peitä liha kelmulla ja painele liha tasaisen ohueksi.. Sirota lihan päälle vähän suolaa, parmesaania, ruohosipulia ja muutama kapris. Pane sekoitettu majoneesi kertakäyttöiseen pursotinpussiin, leikkaa kärjestä pieni pala pois ja raidoita carpaccio.

Basilikakuorrutettua ahventa (4 annosta)

  • 600-700 g ahvenfileitä
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 1 ruukku basilikaa
  • 1 sipuli
  • 2 rkl voita
  • 2 dl hyvää juustoraastetta
  • 2 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • valkopippuria

Ruodi pinaatti ja keitä sitä suolalla maustetussa vedessä 1-2 minuuttia. Valuta lehdet siivilässä ja purista loput vedet pois. Hienonna sipuli ja kuullota silppu voissa pehmeäksi. Hienonna myös basilika ja sekoita siitä pinaatin, juustoraasteen, sipulin ja kerma kanssa tahna. Mausta suolalla ja valkopippurilla.Paista ahvenfileet nopeasti voissa pannulla molemmin puolin. Nosta fileet uunipannuun ja levitä fileiden päälle basilika-pinaattiseosta. Paista 220 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia. Tarjoile raikkaan salaatin kera.

Reseptit: Antti Vahtera / Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat