Mainos

Caritan suunnitelma: Pohjantähdenkuja

Kohteena oleva talo on 1984 rakennettu valkotiilitalo ison puutarhan ympäröimänä. Talossa on asunut alusta lähtien sama kolmelapsinen perhe kissojensa ja koiriensa kanssa. Eläminen on tietenkin jättänyt jälkensä. Näin ollen talo on ennen myyntiin panoa pienen pintaremontin tarpeessa!

Puupintoja 1980-luvulla rakennetussa talossa riittää; kaikki katot, lattia, keittiön kaapinovet, takkahuoneen seinät ja kodinhoitohuoneen seinät ovat puupaneloituja. Olohuoneen seinien tapetit ovat melko kuluneet, osittain myös makuhuoneissa. Kodinhoito- ja suihkuhuone ovat remontin tarpeessa. Budjetti on 5 000-10 000 €, joten on mietittävä tarkkaan minkälainen remontti kannattaa tehdä.

Ehdotukseni on seuraavanlainen:

- Lattia hiotaan ja lakataan
- Katto maalataan valkoiseksi Tikkurilan puukattomaalilla
- Peilipalapeli poistetaan ja seinät tapetoidaan uudestaan
- Kodinhoitohuoneessa vaihdetaan peilikaappi ja madollisesti myös allaskaappi
- Suihkukaappi ja wc uusitaan

Olohuoneeseen haluan tuoda valoisampia ja nykyaikaisempia huonekaluja. Tuon sinne ruskeat nahkasohvat, 3- ja 2- istuttavat, lasikannellisen sohvapöydän, punertavan nukkamaton ja matalan tv-lipaston ikkunan alle. Lisäksi laitan uudet vaaleat, pitkät verhot (Stockmannin Vallila-Interior osastolta) ja muutaman lattiavalaisimen lisäämään valoisuutta huoneessa.

Ruokahuoneeseen tulee uusi tummapuinen ruokapöytä valkoisine tuoleineen. Seinälle ripustetaan kaunis koristeellinen, isokokoinen peili, joka sekä suurentaa että valaisee tilan. Eteisen kauniin kaapin yläpuolelle tulee uusi peili. Keittiöön tuon ranskalaista tunnelmaa muutamalla saviruukulla ja yrttikasvilla. Takkahuone on viihtyisä, mutta vaihdan tv-tason vastapäiselle seinälle ja sen tilalle tulee pirteä punainen sohva ja rahi.

Makuuhuoneeseen sängyn päälle lisään muutaman yksivärisen tyynyn kirjavien tyynyjen tilalle. Värit valitsen päiväpeitosta. Pikkumakuuhuoneesta poistetaan toinen sänky ja sinne tulee keltaiset tapetit ja sininen päiväpeitto. Toiseen nurkkaan laitan piristeeksi huomiota herättävää lepakkotuolin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.