Mainos

Cannonballin talousrikosvyyhti laajenee – petoksilla saatu yli 1,5 miljoonaa euroa

1:24

Poliisi epäilee Cannonball MC:n jäsenten saaneen perusteettomilla arvonlisäveropalautuksilla yli 1,5 miljoonan euron rikoshyödyn. 

Helsingin poliisi epäilee Cannonball MC:n organisoineen ja johtaneen laajaa petosvyyhtiä, jossa perusteettomilla arvonlisäveropalautuksilla olisi saatu yli 1,5 miljoonan euron rikoshyöty.

Aikaisemmin poliisi kertoi rikoshyödyn olleen miljoona euroa.

– Nyt on tullut ilmi uusia yhtiöitä, joiden nimissä alv-palautuksia on haettu, niin rikoshyödyn määräkin on noussut, rikostarkastaja Sampsa Marttila Helsingin poliisista kertoo MTV Uutisille.

Poliisin mukaan epäillyt ovat käyttäneet yli viittäkymmentä pöytälaatikkoyhtiöitä, joilla ei ole ollut todellista liiketoimintaa.

Tutkinnan yhteydessä on vangittu useita henkilöitä, joista osa on Cannonball MC:n jäseniä. Yksi vangituista on kerhon johtaja. Lisäksi vangittuna on henkilöitä, joita on käytetty bulvaaneina yhtiöissä.

Alv-palautuksiin liittyvissä petoksissa yhtiö hakee ja saa verottajalta väärillä tiedoilla palautuksia, jotka verottaja maksaa riihikuivana rahana yhtiön tilille. Valvonta tapahtuu suurelta osin automaattisesti. Rikokset on toteutettu käytännössä niin, että niin sanotuille pöytälaatikkoyhtiöille on haettu lainoja ja rahoitusyhtiöille on myyty täysin tekaistuja laskuja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.