Mainos

Cannonball-johtaja poliisin takavarikoimalla ääninauhalla: "Suurin uhka tulee sisältä päin"

– Meil o hyvin asiat ja suurin uhka minkä mä edelleenkin nään niin kyl se uhka tulee meidän sisältä päin, poliisin Cannonball-johtajana pitämä 52-vuotias turkulainen mies sanoi nauhalla.

Poliisi löysi erikoisen cd-levyn kotietsinnällä kuukausi sitten Turussa asuvan miehen kotoa. Hän oli harjoitellut puhetta tulevaan Cannonball-kokoukseen alajaostojen vetäjille.

Poliisi pitää 52-vuotiasta miestä Cannonballin johtajana, mutta mies itse kiisti kuulustelussa tämän.

Hänen mukaansa tällä hetkellä ei ole presidenttiä, vaan jokaisen kerhon asekersantti vastaa chapteristään. Jos kyse on asiasta, joka koskettaa koko Cannonballia, niin kaikkien chaptereiden asekersantit kokoontuvat päättämään asiasta.

Kuulustelussa mies sanoi, ettei hänellä ole käskyvaltaa, mutta hän pystyy edelleen vetämään kokouksia.

52-vuotias turkulainen on yksi syytetyistä Cannonballin Länsi-Uudenmaan käräjäoikeudessa Raaseporissa käsiteltävässä Cannonballin väkivaltajutussa. 

Poliisi litteroi nauhoituksen osaksi esitutkintapöytäkirjaan osoittaakseen miehen roolin jengissä. Kyse on johtamiskoulutuksesta alajaostojen vetäjille.

Johtamisoppeja

– Käydään viel läpi hiukan tota chapterin vetämistä, yleensä johtamista ja pikkasen sitä kerhossa olemista, nauha alkaa.

Pitkään Turun alajaostossa toiminut mies kehottaa alajohtajia tutustumaan uusiin kavereihin.

– Tämä sen takia, et se kaveri ketä sitä chapterii vetää, ni löytää ne heikkoudet ja vahvuudet näist kavereist, et sillä silmällä pitäen löytää niille sitte tulevaisuudessa oikeat tehtävät ja, sitä myötä saa sen kokonaispaketin siin omas chapterissa kuntoon.

Mies neuvoo alajaostoja luomaan tavoitteita ja aikatauluja. Tavoitteet voivat liittyä vaikkapa treenaamiseen tai paitamyyntiin.

– Se mitä te päätätte siitä tavotteesta, ni tehkää siit uskottava, realistinen ja sellanen, että te chapterin vetäjänä varsinkin uskotte siihen, et se toteutuu. Teidän pitää olla niin sanottu arkkitehti siin tavotteen laatimises.

– Olla esimerkki siit, et te ootte innostava ja kannustava siihen, et te pystytte sen tavotteen toteuttamaan.

Puheen mukaan määräajan päätteeksi pitää analysoida se päästiinkö tavoitteeseen ja jos se ei onnistunut niin selvittää syyt.

”Pitää olla esimerkki”

52-vuotias neuvoo alajaostojen johtajia olemaan innostavia, suoraselkäisiä ja esimerkkinä muille. Hyvän johtajan ominaisuuksiin kuuluu se, että jaksaa kuunnella ja kannustaa, jos asiat menevät päin helvettiä.

– Sun pitää potkii perseel välillä kavereit, koska osal menee välillä paremmi ja osal menee sit vähän heikommin.

Turkulainen kehottaa puhumaan asiat suoraan, vaikka se onkin aluksi hankalaa. Se on ainoa tapa ratkaista pienet ja isot ongelmat.

– Kunhan se pysyy siin asias ettei mennä mihinkään henkilökohtaisuuksiin tai et se menee vittuilun puolelle.

Ongelmat ratkaistava

Ongelmat pitää pystyä ratkaisemaan, vaikka asiat - kuten chaptereiden väliset raha-asiat - olisivat epäselviä, mies sanoo.

– Te voitte sen jälkeen saada hetke aikaa ehkä pahaa silmää joltai ku te ootte puhunu suoraa, ja se ehkä koskettaa sitä kaverii, vastapuolta. Mut taas jos ootte oikees tai ootte toiminu rehellisest, ni teil ei o osiin mitään hävittävää.

– Te lähdette siit tilanteesta voittaja ja huomaatte senkin, et kun pari kertaa niin on tapahtunu, ni teidän itsevarmuus siihe suoraa puhumisee kasvaa ja huomaatte senkin et te ootte saanu yhde helvetin hyvän ominaisuuden, mitä johtajalta vaaditaan.

52-vuotias kehottaa nauhalla alajaostojen johtajia olemaan tasapuolisia ja jakamaan vastuuta. Muille pitää antaa mahdollisuus.

– Ja ku me jokainen, jokaine tehdään pikkasen paremmin ne asiat, niin se lopputulos tällä miesmäärällä ei voi olla ku hyvä.

Vaarat vievät energiaa

52-vuotias varoittaa alakerhojen johtajia vaaroista.

– Jos katotaan, et mitkä asiat vie meilt sitä huonoo energiaa, ni ne on noi velka-asiat. Ne on ne kännitoilailut ja kännipuheet. Osana liittyy sit et jossain kohtaa ku aletaan mennä jo sille harmaalle alueelle, ni on ne saatanan kuppikunnat.

Kuppikunnat syntyvät, kun ihmiset eivät pidä toisistaan.

– Yks syy mikä aiheuttaa kuppikuntia on ihmiste sairaalloine vallahimo. Ne haluaa sellaselle paikalle mihin ne on haaveillu ja sit ku niil alkaa olla näkymät et ne ei siihen pääse, ni ne alkaa tekemään sitä työtä toiseltaval et ne pääsee siihen tavoitteeseen.

Turkulainen huomauttaa, että yksin siihen ei päästä, vaan ympärille haalitaan samanhenkisiä.

– Ja se on se kaikkein vaarallisin mikä meillä voi olla.

– Mä sanoin joskus, monta vuotta sit jo yhes kokoukses - jos te muistatte - ni, meil on hyvin täl hetkel asiat suomen maas.

– Meil o hyvin asiat ja suurin uhka minkä mä edelleenkin nään niin kyl se uhka tulee meidän sisältä päin.

Palautetta annettava

Turkulainen kehottaa antamaan palautetta.

– Aina kun te annatte chapterin johtajana sitä palautetta - on se negatiivist tai positiivist - mut antakaa sitä kuitenki siinä hengessä et siin on mahis kaverilla vielä parantaa.

– Ettei se oo pelkkää rääkymistä ja huutamista, koska epäonnistumiselta ei voi jossain kohtaa välttyy.

Epäonnistumisista pitää oppia, eikä itseltään saa vaatia liikoja.

Lopuksi hän vielä kehottaa kaikkia pitämään huolta omasta terveydestä.

– Terveys on kuitenki täsä elämässä se numero ykkönen ja sen jälkeen voi jokainen omalla taholla priorisoida mitkä on sit ne seuraavat arvot mitä te arvostatte.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.