"Buttonin tasonnosto uskomatonta"

Entinen F1-kuljettaja Mika Salo pitää McLarenin Jenson Buttonia F1-kauden suurimpana yllättäjänä.

Kolme voittoa kauden aikana ottanut Button on MM-sarjassa toisena.

- Button on nostanut tasoaan kaikkein eniten, se on ihan uskomatonta. Hän on nopea ja tasainen. Lewis Hamilton ei pärjää hänellä ollenkaan tällä hetkellä, Salo sanoo MTV3:lle.

Button osaa pitää Pirellin renkaat muita kuljettajia paremmin hyväkuntoisina.

- Aavistelin ennen kautta, että Button olisi kova näillä rengassäännöillä, mutta sen lisäksi hänestä on tullut tosi viisas ajamisessa. Hänellä on kaikkien kunnioitus puolellaan, koska hän on turvallinen kilpa-ajaja, jonka kanssa on mukava ajaa kilpaa, kun tietää, että hän tee tyhmyyksiä, Salo sanoo.

Vettel ihan eri luokassa

Salo ylistää Sebastian Vettelin ylivoimaista suoritusta tämänvuotisessa MM-sarjassa.

- Vettel oli ihan eri luokassa alusta lähtien. Hän voitti ensimmäiset kisat aivan mennen tullen. Ei kukaan päässyt edes lähelle. Koko kausi oli häneltä aivan murskaavaa, Salo sanoo MTV3:lle.

- Hän oli nopea myös viime vuonna, mutta sortui aika paljon virheisiin. Kun maailmanmestaruus tuli viime vuonna, niin se auttoi siihen – ja tässä on tulos.

Salo uskoo Vettelin menestyksen jatkuvan myös ensi kaudella.

- Adrian Newey tekee hyvän auton ja Red Bullilta on täysi tuki, niin en näe mitään syytä sille, miksei hän pystyisi jatkamaan siitä, mihin tänä vuonna jäi.

Yltääkö Vettel jopa Michael Schumacherin ennätykselliseen seitsemään maailmanmestaruuteen?

- Kaikki on mahdollista. Hän on vielä nuori poika, jolla on paljon aikaa.

Sunnuntain kisassa Vettel sai Buttonilta kritiikkiä lähtösuoran ajostaan. Kärkipaikasta kiinni pitänyt Vettel ahdisti Buttonin nurmikolle.

- Aika aggressiivinen alkusuora, mutta ihan oikein hän teki. Ensimmäisenä on paras ajaa Suzukassa. Red Bullilla ei ehkä ollut ihan paras taktiikka, kun ei riittänyt voittoon asti, mutta niiden auto ei muutenkaan näyttänyt hirveän hyvältä pehmeillä renkailla, vaan se jostain syystä kulutti enemmän renkaita kuin aikaisemmin. Niiden etuna on aiemmin ollut se, että auto on hyvä renkaille, Salo toteaa Vettelin suorituksesta Japanissa.

Lue myös:

    Uusimmat