Mainos

Bussikuskin pahoinpitely: Tarkoitus oli potkaista vartaloon, ei päähän

- Tarkoitus oli potkaista vartaloon, ei päähän.

Viininpunaiseen huppariin pukeutunut tekoaikaan 17-vuotias, mutta kuukausi sitten 18-vuotta täyttänyt nuorukainen istui hiljaa, kun hänen tummanharmaaseen pukuun sonnustautunut oikeusavustajansa selvitti tapahtumien kulkua.

18-vuotias ja hänen 19-vuotias ystävänsä ovat syytteessä bussikuskin helmikuisesta pahoinpitelystä Elienlinaukiolla Helsingissä. Kuljettaja sai pahoinpitelyssä vakavia vammoja.

Oikeudessa oli epäselvää miten tapahtumat alkoivat. Syyttäjä Eija Velitskin mukaan nuoret miehet olivat liikkuneet bussien seassa, jolloin bussinkuljettaja oli tullut linja-autosta ulos ja komentanut nuorukaisia bussin edestä pois.

18-vuotiaan mukaan bussikuski oli kuitenkin samalla ottanut kaveria rinnuksia.

18-vuotias myönsi ottaneensa kuljettajaa takaapäin kiinni, jolloin toinen kaveri löi nyrkillä kuskia päähän useita kertoja. 19-vuotias kertoi osallistuneensa tähän. Myös 18-vuotias löi.

Vakavimmat vammat aiheutuivat kuitenkin potkusta. Kuljettaja oli iskujen seurauksena lyyhistynyt polvilleen, jolloin tekoaikaan 17-vuotias oli potkaissut. Se osui otsaan. - Tarkoitus oli potkaista vartaloon, puolustus sanoi.

19-vuotias kiisti osallistuneensa potkimiseen ja sen takia hänen mielestään olisi kyse vain tavallisesta pahoinpitelystä. Syyttäjän mukaan myös 19-vuotias potkaisi kuljettajaa vartaloon. Nuorukaisia syytetään törkeästä pahoinpitelystä.

Bussinkuljettaja vaatii noin 40000 euron korvauksia. Hänelle aiheutui aivoverenvuodosta mm. aivovamma ja epilepsia. Sairaalan arvion mukaan kuljettaja olisi voinut kuolla. Hän oli mm. kaksi viikkoa hengityskoneessa.Kuljettaja on ollut hoidossa helmikuusta saakka.

- Sattuma ja nopea ensihoito aiheuttivat sen, että täällä puhutaan törkeästä pahoinpitelystä, eikä jostain vakavammasta, kuljettajan avustaja totesi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja