Mainos

Bussikuski pakotti äidin lastenvaunuineen ulos sateeseen

Helsingissä lastenvaunujen kanssa tänään bussin kyytiin nousseen äidin matka katkesi tylysti. Kookkaisiin lastenvaunuihin hermostunut kuski nimittäin ajoi äidin ulos vesisateeseen vain yhden pysäkkivälin jälkeen, silminnäkijä kertoo MTV Uutisille.

Tapaus sattui iltapäivällä noin puoli kolmen aikoihin. Äiti oli tullut lastenvaunujen kanssa bussi numero 23:n kyytiin Pasilan asemalta. Vaunut olivat sen verran isot, että ne jäivät keskitilassa poikittain oven eteen.

Bussin kuljettaja hermostui tässä vaiheessa äitiin ja nousi seisomaan.

– Voi jumalauta, kuski tokaisi.

Äiti selitti kuskille, että ajaisi kyydissä vain kaksi pysäkinväliä, Kuski istahti tämän jälkeen paikalleen ja ajoi eteenpäin – yhden pysäkinvälin. Tällöin kuski pysähtyi, avasi oven ja nousi jälleen seisomaan tuijottaen kohti äitiä.

– Pysäkki, kuljettaja huusi kovaan ääneen.

Äiti yritti selittää, että olisi ajanut vielä yhden pysäkinvälin eteenpäin. Kukaan muukaan ei ollut jäämässä kyseisellä pysäkillä pois. Lopulta äiti antoi periksi.

– Me voidaan jäädä tässä pois, jos tämä on sinulle nyt niin vaikeaa. Älä vaan sulje sitten sitä ovea meidän päälle, äiti totesi.

HSL: Kulkuväylä pitäisi pitää vapaana

Silminnäkijää tilanne ihmetytti, sillä kyseisen pysäkin kohdalla tehdään rakennustöitä, jonka vuoksi jalankulkijoiden on muutenkin hankala liikkua paikalla saati sitten lastenvaunujen kanssa. Ulkona myös satoi.

– Jos kuljettaja ei olisi ottanut äitiä alun perinkään kyytiin, tämä olisi voinut seisoa Pasilan pysäkin kohdalla sateensuojassa. Nyt kuski pakotti hänet ulos pysäkillä, jonne hän ei ollut menossa ja jossa suojaa ei ollut, silminnäkijä ihmetteli.

HSL:n liikennepalvelut-osaston johtaja Reijo Mäkisen mukaan kyseisenkaltaiset tilanteet selvitetään liikennöitsijän kanssa. Hän muistuttaa kuitenkin siitä, että vaunut eivät saisi tukkia kulkuväylää.

– Periaatteessa kulkuväylä pitäisi pitää vapaana. Pahimmillaan vaunu voi tukkia käytävän, niin että siitä ei esimerkiksi hätätilanteessa pääse pois. Että siinä voi tällainen olla taustalla,  Mäkinen kommentoi MTV Uutisille.

– Mutta eihän tuo ihan kohdilleen ole mennyt, jos tuo on noin tapahtunut.

MTV Uutiset ei tavoittanut sunnuntaina bussilinjaa liikennöivää Pohjolan Liikennettä kommentoimaan tapausta.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.