Mainos

Äiti lastenvaunuineen pakotettiin ulos bussista sateeseen: "Ei ole mennyt kuten olisi pitänyt"

Silminnäkijä kertoi eilen MTV Uutisille, että kookkaisiin lastenvaunuihin hermostunut kuski ajoi äidin ulos vesisateeseen vain yhden pysäkkivälin jälkeen kirosanojen saattelemana.  

Pohjolan liikenteen toimitusjohtaja Heikki Alangon mukaan julkisuudessa olleen bussikuskin käytös ei ole heidän ohjeistuksensa mukaista.

– Jos tapahtumat todella ovat edenneet kuten julkisuudessa on kirjoitettu, niin se ei kuulosta kovin hyvältä. Se ei ole mennyt kuten pitää, toteaa Alanko.

Mitä todella tapahtui?

Silminnäkijän kuuleman mukaan bussinkuljettaja hermostui äitiin ja nousi seisomaan. Vaunut olivat sen verran isot, että ne jäivät keskitilassa poikittain ulko-oven eteen. 

"– Voi jumalauta, kuski tokaisi.

Äiti selitti kuskille, että ajaisi kyydissä vain kaksi pysäkinväliä. Kuski istahti tämän jälkeen paikalleen ja ajoi eteenpäin – yhden pysäkinvälin. Tällöin kuski pysähtyi, avasi oven ja nousi jälleen seisomaan tuijottaen kohti äitiä.

– Pysäkki, kuljettaja huusi kovaan ääneen.

Äiti yritti selittää, että olisi ajanut vielä yhden pysäkinvälin eteenpäin. Kukaan muukaan ei ollut jäämässä kyseisellä pysäkillä pois. Lopulta äiti antoi periksi."

Toimitusjohtaja Heikki Alanko ei ota kantaa siihen, onko kyseisen bussikuskin käytöksessä ollut aikaisemmin huomautettavaa.

– Emme ole päässeet henkilökohtaisesti kuulemaan äidin lastenvaunuineen bussista poistanutta kuljettajaa, sillä hän on pitkillä vapailla. Pääsemme selvittämään tapahtumien kulun loppuviikosta, kun hän palaa töihin.

Kulkuväyliä ei saa tukkia

Alangon mukaan bussikuljettajat on ohjeistettu toimimaan HSL:n ohjeiden mukaan.

– Kulkuväyliä ei linja-autossa saa tukkia.  Voihan olla niin, että bussissa on ollut jo lastenvaunuja, mutta jostain syystä äiti on tullut vaunuineen vielä kyytiin. Sitä en tiedä, miksi näin on tapahtunut. Äiti ei ole tietääkseni ollut meihin yhteydessä, lisää Alanko.

– Kyllähän peruste äidin poistamiselle on voinut olla se, että isot vaunut tukkivat kulkuväylät. Tämä vaarantaa matkustajien turvallisuuden.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.