Buffalo Sabresin luottopakki Rasmus Ristolainen heikosta jaksosta: ”Olen nähnyt niin paljon paskaa, ei tunnu missään”

Buffalo Sabres koki jo neljännen tappionsa viiteen viimeiseen otteluun hävittyään perjantaina Vancouverissa Canucksille 3–4. Sabresin puolustaja Rasmus Ristolainen harmitteli tehottomuutta. Ristolainen kertoi MTV Urheilun haastattelussa, että hän olisi halunnut kokea takavuosien fyysisemmän pelityylin NHL:ssä. 

Vielä ennen joulua Sabresilla kulki lupaavasti. Joukkue on taistellut tiukasti pudotuspelipaikasta.

– Silloin voitettiin maalin pelejä. Nyt ollaan hävitty niitä paljon. Ehkä ennen joulua vastustaja teki peleissä virheen, jonka takia saatiin yksi maali enemmän, arvioi Ristolainen.

Ristolaisen mukaan maalinteko sakkaa.

– Olisi tänäänkin pitänyt enemmän maaleja tehdä ja olisi pitänyt hoitaa toi peli. Tehtiin virheitä ja annettiin peli pois.

Paljon vaikeita aikoja

Ristolainen on ollut Sabresin organisaatiossa vuodesta 2013. Hänen aikanaan seura ei ole kertaakaan päässyt pudotuspeleihin. Heikko jakso ei siis Ristolaista lannista.

– Henkilökohtaisesti olen suoraan sanoen niin paljon paskaa nähnyt, ettei tunnu missään. On kyllä kasvattanut selkärankaa. Ei kyllä tunnu missään, hän sanoi.

Ristolainen saa Sabresissa paljon peliaikaa. Hänelle pelkkä henkilökohtainen hyvä peli ei riitä, jos joukkue ei voita.

– Vaadin paljon itseltäni. Kun ei voittoja tule, pitää pystyä pelaamaan paremmin. En laske muita kuin voittoja. Niiden kanssa eletään.

"Olisinpa syntynyt aiemmin"

Ristolainen tykkää fyysisestä pelistä. Taklausten määrä on NHL:ssä viime vuosina kuitenkin vähentynyt.

– Musta tuntuu, että mua taklataan joka pelissä paljon ja itsekin taklaan. Mutta se taklausten määrän väheneminen johtuu varmaan siitä, että nuoria kavereita on joka vuosi paljon enemmän. Paljon taitoa ja nopeutta on, niin onhan se peli muuttumassa enemmän taitojääkiekkoon, hän sanoi.

Ristolainen harmitteleekin, ettei päässyt kokemaan 1990-luvun tai 2000-luvun NHL:ää.

– Olen katsonut kaikkia koosteita ja olisin toivonut, että olisin syntynyt 10–15 vuotta aikaisemmin. Ehkä sen tyylinen peli olisi sopinut kuin nenä päähän meikäläiselle. Mutta ei auta.

Fyysisestä pelistään Ristolainen ei luovu.

– Yritän pelata omalla tyylilläni. Mielestäni olen ihan hyvä luistelemaan ja osaan mailapaineet, mutta myös taklaukset, fyysinen peli, kuuluu omaan peliin.

Alla olevalla videolla raportti Sami Nikun hyvästä pelistä. 


Lue myös:

    Uusimmat