Mainos

Brunila: Puunhinta Suomessa hyvä

Metsäteollisuus uskoo puukaupan vilkastumiseen. Huomenta Suomessa vieraillut Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Anne Brunila on kuitenkin huolissaan pitkäaikaisesta puunsaannista.

- Rohkaisevaa, että puuta on alkanut tulla markkinoiklle ja tahti on parantunut, mutta haaste on se millä päästään niihin lukuihin mitä metsäteollisuus pysyvästi tarvitsee. Se on kuitenkin vähintää 10 miljoonaa kuutiometriä yksityismetsistä kuin tähän saakka.

Brunila pitää puun hintaa Suomessa kansainvälisesti hyvänä mutta pohtii sitä, mikä olisi sellainen puunhintataso, että metsätalous olisi kannattavaa.

- Pitkä jalostusketju metsästä teollisuuteen ja kaikkien pitäisi voida toimia kannattavasti, vielä myös sen tehtaan joka tuottaa lopputuotteita ja hyvin tiedetään, että lopputuotteiden hintakehitys on ollut heikkoa viimeiset vuodet. Silloin pitäisi löytää semmoinen hintataso sieltä alkulähteiltä metsästä jolla nämä kaikki toimitusketjun lenkit pystyisi toimimaan kannattavasti.

Lähtökohtana Brunilan mukaan on se, että saadaan riittävästi raaka-aineita markkinoille, sekä kuitupuuta että tukkipuuta. Tärkeää on myös se kustannustaso jolla Suomessa voidaan tuottaa kilpailukykyisesti.

- Vaikka Suomessa on hyvät tuotteet ja osaamista, sitä löytyy muualtakin maailmasta. Jos me emme pysty samoilla hinnoilla pärjäämään ja kilpailemaan, niin tietenkin se on teollisuudelle kova paikka.

Brunila kuitenkin uskoo suomalaisen metsäteollisuuteen.

- Kun nyt eletään rakennemuutosta ja tuntuu, että kaikki supistuu ja pienenee mutta samaan aikaan luodaan uutta ja se rakennemuutos tekee tilaa sille uudelle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.