Mainos

Brooklynissa kokonainen naapurusto sekosi jouluvaloista

New Yorkin jouluvalot on tarkoittanut perinteisesti Rockefeller Centeriä ja jättimäistä joulukuusta. Nyt turisteilla on kuitenkin mahdollisuus tirkistellä jotain kodikkaampaa.

Kolmemetrinen joulupukki levittää käsiään halauksen merkiksi, jouluporot tanssivat ja pingviinit loistavat eri väreissä. Joukossa on myös välkehtiviä Angry Birds-hahmojakin. New Yorkin Etelä-Brooklynissa sijaitsevan naapuruston joulukoristelu loistaa kauas.

Dyker Heightiksi kutsuttu italialais-amerikkalainen asuinalue tunnetaan nykyään nimeltä Dyker Lights eli Dykerin Valot. Alueelta saa etsiä taloa, jossa joulu ei näkyisi.

Kaikki sai alkunsa 80-luvulla rouvasta nimeltä Lucy Spata.

– Lucy koristeli talonsa todella koreaksi. Talon maine alkoi kiiriä, ja se aiheutti paljon ruuhkia naapurustoon, mistä naapurit eivät pitäneet. Kun naapurit valittivat hänelle, Lucy vastasi: "jos ette tykkää, muuttakaa muualle". Kun naapurit soittivat poliisit, hän palkkasi bändin soittamaan joululauluja, alueen turistiopas Tony Muia kertoo MTV Uutisille.

Muian yritys kuljettaa alueelle turisteja useita bussillisia päivässä. Paikallisten jouluinnostusta käy Muian mukaan ihastelemassa tai kauhistelemassa joka joulu noin 100 000 ihmistä eri puolelta maailmaa.

– Olen sisäisesti yhä lapsi. Olen ostanut näitä koristeita ja leluja koko aikuisikäni. Pihan tekemiseen menee kuusi kokonaista työpäivää ja tarvitsen kavereita avuksi, alueen asukas Steven Brimigion kertoo talonsa pihalla.

Tuhansia jouluvaloja kirkastaa lisäksi innokkaiden turistien salamavalot. Turisteja on niin Venäjältä, Euroopasta, Etelä-Amerikasta, Egyptistä kuin Yhdysvalloistakin.

– Todella hienoja taloja kaikki, Ferminiksi esittäytyvä turisti huudahtaa.

– Tykkään erityisesti satuhahmoista. Onhan tämä vähän hullu asuinalue, mutta jouluihmisenä tykkään tästä, kalifornialainen Gina Lee naurahtaa ja ottaa valokuvan.

 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.