Broileri-pastavuoka 17.3.2000

toim. Ari Malmberg

noin 300 g broilerisuikaleita
250 g pennepastaa
2 punasipulia
2 fenkolia
170 g herkkusieniä
1tl oliiviöljyä
0,5 dl rusinoita
suolaa mustapippuria

200 g kevyt yrttituorejuustoa
50 g raastettua emmentalia

Pane uuni kuumenemaan 250 asteeseen. Kypsennä broilerisuikaleet paistinpannulla, mikroaaltouunissa tai hauduta kattilassa tilkassa vettä.

Keitä pennet al dente (hieman koviksi) runsaassa suolalla maustetussa vedessä. Kuori punasipuli ja leikkaa se ja fenkoli ohuiksi siivuiksi. Säästä fenkolin vihreitä osia koristeluun.

Leikkaa herkkusienet neljään osaan, suuret kuuteen osaan. Kuumenna paistinpannulla öljy, lisää fenkoli, punasipuli, herkkusienet ja rusinat. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

Kypsennä noin 4 minuuttia. Ota paistinpannu pois levyltä ja lisää seokseen kypsät broilerisuikaleet, pennepasta ja tuorejuusto. Sekoita hyvin ja kaada uunivuokaan. Ripottele pinnalle raastettu emmental ja paista uunissa 225 asteessa, kunnes paistoksen pinta saa kauniin värin.

Koristele fenkolin vihreillä osilla ja tarjoile heti tomaattilohkojen kanssa hyvässä seurassa.

Vinkki: Broileri-pastavuoan voi valmistaa etukäteen uunia vaille valmiiksi.

Lue myös:

    Uusimmat