Brittitiedustelu: Venäjä aloittanut koordinoidun hyökkäyksen eri puolilla Itä-Ukrainaa – "Suurin operaatio sitten tammikuun 2023"

Venäjä esittelee sotasaaliitaan – Ukrainan kärkikalusto loistaa poissaolollaan 1:29
Katso myös: Venäjä esittelee sotasaaliitaan – Ukrainan kärkikalusto loistaa poissaolollaan.

Brittitiedustelun mukaan Venäjä on hyvin todennäköisesti aloittanut koordinoidun hyökkäyksen eri puolilla Itä-Ukrainaa. 

Ajatushautomo Institute for the Study of War (ISW) kertoi viime viikolla Venäjän aloittaneen uuden hyökkäyksen kohti Avdiivkan kaupunkia Donetskissa. Kaupunki on ollut etulinjassa jo vuodesta 2014 alkaen. 

Venäjä pyrkii ottamaan haltuun Ukrainalle kuuluvan Donetskin alueen, mutta Avdiivka on vielä merkittävänä esteenä tälle tavoitteelle, Britannian puolustusministeriö arvioi tiistaina tiedusteluraportissaan. 

Venäjän hyökkäys tapahtuu todennäköisesti useilla panssaripataljoonilla, jotka pyrkivät piirittämään kaupungin. Brittitiedustelun mukaan hyökkäys on Venäjän suurin hyökkäysoperaatio sitten vuoden 2023 tammikuun.

Ukrainan joukot ovat toistaiseksi todennäköisesti torjuneet venäläisten etenemisen ja aiheuttaneet heille raskaita kalusto- ja henkilöstötappioita. ISW:n mukaan Ukrainan sotavoimien yleisesikunta kertoi joukkojen torjuneen maanantaina yhteensä 22 venäläisten hyökkäystä ja sunnuntaina 30. 

Hidas eteneminen ja suuret henkilöstötappiot ovat saattaneet muuttaa Venäjän viestintää, sillä puheet hyökkäyksestä ovat vaihtuneet "aktiiviseen puolustamiseen". 

Jos viesti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös:

    Uusimmat