Brittitiedustelu: Ukrainan droneiskut Venäjälle ovat muistutus Putinin epäonnistumisesta

Ukrainan Majava-lennokit saavat venäläiset varpailleen ja sitä juuri Ukraina haluaa 2:09
Ukrainan Majava-lennokit saavat venäläiset varpailleen ja juuri sitä Ukraina haluaa.

Britannian puolustusministeriön mukaan Ukrainan käytännössä jo päivittäiset dronehyökkäykset Venäjän kansainvälisesti tunnustettujen rajojen sisäpuolle ovat "strategisesti tärkeitä".

Ukrainan iskujen vuoksi Venäjän ilmavoimien johdolla on "hyvin todennäköisesti" kovat paineet parantaa Venäjän ilmapuolustusta.

– Presidentti Putin lähes varmasti hyökkäsi Ukrainaan olettaen, että sillä olisi vähän suoria vaikutuksia venäläisille, Britannia kirjoittaa tiedustelupäivityksessään.

Viimeksi sunnuntaiaamuna Venäjän puolustusministeriö väitti, että maan ilmatorjunta tuhosi ukrainalaisdronen Moskovan alueella. Lisäksi Kurskin alueen paikallisviranomaiset väittivät dronehyökkäyksen haavoittaneen viittä ihmistä.

Dronehyökkäysten lisäksi viime aikoina on raportoitu S-200-ohjuksilla tehdyistä iskuista Venäjän maaperälle, Britannia kirjoittaa. S-200-ohjus on Neuvostoliiton aikainen, 7,5 tonninen ohjus, jota Ukraina käyttää tätä nykyä maakohteita vastaan. 

S-200-ohjukset kutsutaan Natossa SA-5 Gammon -ohjuksiksi. Ne on suunniteltu ilmakohteita vastaan, mutta Britannian mukaan Ukraina ei enää hyödynnä S-200-ohjuksia tässä tehtävässä.

“Luukkuja ei kannata jättää auki kuumalla” – Ukrainan drone teki selvää venäläistankista 0:38
Ukrainan armeija julkaisu elokuussa videon, jossa se väittää näkyvän, miten ukrainalaisdrone tiputtaa kranaatin venäläisen panssarivaunun sisään avoimesta luukusta. Videon aitoutta ei ole vahvistettu.

Lue myös:

    Uusimmat