Mainos

Brittimetsästäjät tunkeutuivat parlamenttiin

Perinteisen ketunmetsästyksen kannattajat ja vastustajat ovat ottaneet rajusti yhteen Lontoossa. Parlamentin alahuone päätti kieltää ketunmetsästyksen.

Perinteisen ketunmetsästyksen kieltämistä vastustavat mielenosoittajat tunkeutuivat iltapäivällä poliisiketjujen läpi Britannian parlamenttirakennukseen Lontoossa.

Mellakkapoliisit yrittivät aiemmin pitää patukoiden avulla kurissa arviolta 10 000 mielenosoittajaa, jotka puolestaan heittelivät virkavaltaa erilaisilla esineillä. Silminnäkijöiden mukaan osa mielenosoittajista oli loukkaantunut kahakoinnissa ja vuoti verta. Yhteenottoja puhkesi myös ketunmetsästyksen kannattajien ja vstustajien välillä.

Sisällä parlamentissa alahuone päätti kieltää ketunmetsästyksen Englannissa ja Walesissa äänin 356-166.

Pääministeri Tony Blairin lupaama päätös ketunmetsästyksen kieltämisestä on lykkääntynyt vuosikausia. Kaksi vuotta sitten alahuone jo hyväksyi kertaalleen kiellon, mutta se kaatui ylähuoneen äänestyksessä.

Ketunmetsästyksen kannattajien mukaan punatakkisten ratsastajien suuren koiralauman avustuksella suorittama metsästystapa on tärkeä osa brittiläistä maaseudun perinnettä. Vastustajat pitävät metsästystä tarpeettomana yläluokkaisena jäänteenä ja eläinrääkkäyksenä.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.