Mainos

Brittilehden estoton kehotus lukijoilleen – Äänestäkää konservatiiveja

Brittilehti The Daily Telegraph lähetti kaikille tilaajilleen sähköpostin, jossa se kehotti äänestämään konservatiiveja, kertoo The Guardian.

Vaikka lehdet ottavat Britanniassa herkemmin kantaa politiikkaan kuin Suomessa, on arvostetun lehden toiminta poikkeuksellista jopa brittien mittakaavassa.   

Lehti käytti tilaajarekisteriään ristiriitaisen vastaanoton saaneen viestin lähettämiseen.

Päätoimittaja Chris Evansin allekirjoittamassa viestissä oli äänestysohjeen lisäksi linkki päivän pääuutiseen, jonka otsikkoon on nostettu konservatiivipuolueen johtajan David Cameronin sitaatti: "Älä tee sellaista, mitä tulet katumaan".   

Samaisessa viestissä oli linkki ilmaiseen 45 päivän digitilaukseen.  
Äänestäminen Britannian vuosiin tasaväkisimmissä parlamenttivaaleissa alkoi aamulla. Vaalihuoneistot sulkeutuvat puolilta öin Suomen aikaa, ja lopulliset tulokset saadaan huomenna.  

Konservatiivit ja työväenpuolue ovat olleet kyselyissä rinta rinnan. Kummankaan ei ennusteta saavan enemmistöä parlamenttiin, mikä vaikeuttaa hallituksen muodostamista.  

Vaaleja jännitetään myös EU:ssa. Konservatiivipääministeri David Cameron on luvannut järjestää Britannian EU-jäsenyydestä kansanäänestyksen, jos hän saa jatkaa pääministerinä.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.