Brittiläiselle mediapersoonalle potkut holokausti-möläytyksestä – vaati "lopullista ratkaisua" Manchesterin iskun jälkeen

Brittiläinen radioääni ja kolumnisti Katie Hopkins sai potkut käytettyään twiitissään holokaustiin viittaavaa termiä, uutisoi Independent.

Hopkinsin vaati twiitissään ”lopullista ratkaisua” Manchesterin areenalla tapahtuneen terroristi-iskun jälkeen.

– 22 kuollutta ja määrä nousee, hän kirjoitti toukokuun 23. päivä. 

– Schofield. Etkö edes uskalla. Älä ole osa ongelmaa. Tarvitsemme lopullisen ratkaisun #Machester.

Nyt poistetussa twiitissä käytetty ”lopullinen ratkaisu” viittaa natsien suorittamiin juutalaisten kansanmurhiin. 

Nainen selitti twiittiään myöhemmin Twitterissä.

Poliisi tutkii asiaa

Hopkinsin twiitti aiheutti kohun, jonka seurauksena brittiläisellä LBC-radioasemalla työskennellyt nainen irtisanottiin tehtävästään. Nainen ehti isännöidä viikottaista lähetystään sunnuntaisin noin vuoden verran.

– LBC ja Katie Hopkins ovat sopineet, että Katie lähtee LBC:stä välittömästi, LBC:stä kerrotaan.

LBC tunnetaan suorista ja usein kärkkäistä oikeistolaisista keskusteluistaan.

Hopkinsin twiitistä tehtiin valituksia Metropolitanian poliisille. Nainen on sittemmin kertonut seisovansa twiittinsä takana, mutta väittänyt, että sanan ”lopullinen” käyttäminen oli kirjoitusvirhe.

– Metropolitanin poliisi vahvistaa saaneensa valituksen tiistaina saman päivän aikana julkaistusta twiitistä. Kuten rutiiniin kuuluu, erikoisasiantuntijamme tarkastelevat ja arvioivat syytteet, poliisin edustaja toteaa.

Ei ensimmäinen kerta

Hopkins on johdonmukaisesti viitannut Twitter-teksteillään ”islamilaiseen terrorismiin” ja ”islamilaisiin ääriryhmiin”, joilla on hänen mukaansa vaikutusta koko uskontoon.

Naisen ”lopullinen ratkaisu” –twiitti ei ollutkaan ensimmäinen kerta, kun hän viittasi kirjoituksellaan holokaustiin. Hopkins on aikaisemmin todennut Englannin parlamentin ylähuoneesta seuraavasti:

– Suoraan sanottuna, en välitä jos sulkisimme huoneen ja kaasuttaisimme suurimman osan heistä, hän kirjoitti.

Viime vuonna MailOnline, jolle Hopkins työskenteli, joutui maksamaan 150 000 punnan korvaukset muslimiperheelle, jolla Hopkins virheellisesti väitti olevan yhteyksiä ääriryhmiin.

Lue myös:

    Uusimmat