Brittiläinen laatulehti ylisti suomalaisruokaa

Suomalais-brittiläinen ruokarintama sai jälleen keskiviikkona vahvistuksen, kun brittiläinen laatulehti Times ylisti suomalaista ruokaa.

Lehden pääkirjoituksen otsikkona on "Ystävämme suomalaiset". Siinä ehdotetaan, että suomalaista ruokaa pitäisi tarjoilla brittiläisissä pubeissa.

-Mikä voisi olla viekoittelevampaa kuin siikaterriini, valmistettu Suomen puhtaiden järvien herkullisesta kalasta; kermainen keitto usvaisista metsistä poimituista mustatorvisienistä; herkulliset porofileet, jotka on koristeltu tillillä ja puolukoilla sekä eksoottinen metsämarjajälkiruoka, maalailee Timesin pääkirjoitus suomalaisesta ruoasta, joka tarjoiltiin Ranskan presidentille Jacques Chiracille kuusi vuotta sitten.

Pääkirjoitus pahoittelee, että Chiracin makuaistilla on lyhyt muisti, mutta iloitsee, että Chiracin maanmiehet pitävät suomalaisruokaa arvossaan. Pääkirjoituksessa muistutetaan, että pienessä Helsingissä on kaksi Michelin-tähdillä palkittua ravintolaa kymmenien muiden eleganttien ravintoloiden lisäksi.

Sisäsivuillaan lehti julkaisi reportaasin, jossa Suomen Lontoon-suurlähetystön pääkokki Marko Malkia esittelee suomalaista ruokaa sekä opettaa brittejä tekemään kalakeittoa ja karjalanpaistia - reseptien kera.

Lisäksi Timesin takavuosien Moskovan-kirjeenvaihtaja Michael Binyon muistelee, kuinka kirjeenvaihtajat tekivät ruoanhamstrausretkiä Moskovasta Helsinkiin 70-80-lukujen taitteessa. Hän kuvailee myös, kuinka autuasta oli saada yöjunassa Helsingistä tilattuja herkkuja.

-Yksikään Moskovan-veteraani ei voi ajatella Suomea minään muuna kuin hunajan ja maidon maana - kirjaimellisestikin: Helsingin tehokkaat meijerit toimittivat tuoretta maitoa ulkomaalaisille, Binyon kirjoittaa.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja