Brittihovissa jo toinen avioero viikon sisään: kuningatar Elisabetin sisarenpoika eroaa vaimostaan 26 aviovuoden jälkeen

13:05
Brittihovin kuohunta alkoi toden teolla, kun prinssi Harry ilmoitti hänen ja herttuatar Meghanin lähtevän brittihovista

Prinsessa Margaretin ja lordi Snowdonin poika David Armstrong-Jones eroaa vaimostaan 26 avioliittovuoden jälkeen.

Brittihovin ympärillä oleva kuohunta ei ota laantuakseen. Tammikuussa prinssi Harry ja herttuatar Meghan ilmoittivat vetäytyvänsä kuninkaallisen perheen ytimestä ja asuvasa ainakin osittain Kanadassa.

Viime viikolla puolestaan uutisoitiin prinsessa Annen pojan Peter Phillipsin eroavan 12 avioliittovuoden jälkeen vaimostaan Autumn Phillipsistä.

Alle viikko Peter ja Autumn Philipsin avioerouutisten jälkeen rysähti taas. Muun muassa Daily Mail nimittäin uutisoi, että myös kuningatar Elisabetin sisarenpojan David Armstrong-Jonesin pitkä avioliitto on tullut päätökseensä.

David on prinsessa Margaretin ja lordi Snowdonin, Anthony Armstrong-Jonesin, poika ja hänet tunnetaan myös nimellä David Linley. Hän ehti olla naimisissa Serena-vaimonsa kanssa 26 vuotta. Vuonna 1993 avioituneella parilla on kaksi lasta, 20-vuotias Charles ja 17-vuotias Margarita, joka oli yksi herttuatar Catherinen morsiusneidoista.

Jos eron kerrotaan tulleen Peter Philipsille täysin puskista, ovat David ja Serena sen sijaan tiedotteensa mukaan päätyneet eroon yksissä tuumin. Eron syynä hiiskutaan olevan se, että pari kasvoi erilleen, sillä huonekalualalla oleva David oli paljon poissa kotoa työmatkojensa vuoksi. Hänellä on oma Linley-nimeä kantava huonekalubrändi.

Kuningatar Elisabet on Daily Mailin tietojen mukaan hyvin harmissaan erouutisesta.

David Armstrong-Jonesin kerrotaan olevan hyvin läheinen kuningattaren ja serkkunsa prinssi Charlesin kanssa. Hän onkin usein ollut Sandringhamissa kuningatar Elisabetin joulupäivällisillä.

Armstrong-Jones peri Snowdonin lordin arvonimen valokuvaajana uraa tehneen isänsä kuoltua vuonna 2017. Raikuliprinsessan maineessa aikanaan ollut prinsessa Margaret sen sijaan menehtyi jo vuonna 2002. Pari oli naimisissa vuodet 1960–1978.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.