Mainos

Britannian yritysjohtajat vetoavat pääministeriin: Pysytään EU:ssa

Joukko Britannian suurimpien yritysten johtajia vetoaa pääministeri David Cameroniin, jotta tämä pitäisi Britannian EU:ssa.

27 yritysjohtajaa toteaa The Times -lehdessä julkaistussa kirjeessä, ettei Cameronin tule "lukita Britanniaa EU:n ulkopuolelle". Johtajien mukaan unionissa tarvitaan uudistuksia, mutta niitä on helpompi ajaa unionin sisältä kuin ulkoa käsin.

Kirjeen allekirjoittajien joukossa on muun muassa telejätti BT:n, lentoyhtiö easyJetin, Virgin Group -yhtymän ja ase- ja ilmailualalla toimivan BAE Systemsin johtoa.

Cameron lupasi vaalivoittonsa jälkeen, että Britannian EU-sopimusta sorvataan uusiksi ja unionin jäsenyydestä järjestetään kansanäänestys vuoteen 2017 mennessä. Cameronin on määrä puhua ehdotuksistaan EU-huippukokoukselle tänään.

Cameron itse on EU-jäsenyyden kannattaja ja on painostanut myös ministereitään tukemaan unionissa pysymistä. Saarivaltion koko hallitus koostuu Cameronin johtaman konservatiivipuolueen jäsenistä. Yli 50 puolueen parlamenttiedustajaa on sanonut olevansa valmiit kannattamaan EU:sta eroamista, jos pääministeri ei onnistu neuvottelemaan Britannialle parempia jäsenyysehtoja.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.