Mainos

Britannian pääministerin odotetaan ajavan kovaa brexitiä: "Hän oli tosissaan"

Britannian pääministeriltä Theresa Maylta odotetaan tiukkasanaista viestiä, kun hän alkavalla viikolla esittelee suunnitelmaansa EU-eron toteuttamiseksi.

Brittilehdet kertovat, että May aikoo esitellä tiistaina suunnitelman "kovan" brexitin toteuttamiseksi.   

Se merkitsisi, että Britannia vetäytyy EU:n sisämarkkinoilta, tulliunionista ja EU-tuomioistuimesta, jotta Britannia saisi rajata maahanmuuttoa myös EU-maista.  

-Hän haluaa koko paketin. Ihmiset tulevat huomaamaan, että kun hän sanoi brexitin tarkoittavan brexitiä, hän oli tosissaan, anonyymi hallituslähde sanoi Sunday Telegraphin mukaan.  

Pääministerin kanslia ei vahvistanut lehtitietoja. Kanslian mukaan pääministeri kehottaa puheessaan brittejä yhdistymään brexitin taakse niin, että kansanäänestyksen aikaiset kyllä- ja ei-leirien jakolinjat voitaisiin unohtaa ja loanheitto loppuisi.  

Kanslian mukaan May haluaa tehdä brexitistä "menestystarinan" ja Britanniasta aidosti globaalin toimijan.  

Pyörät pyörimään ennen huhtikuuta    

Kun Britannia ilmoittaa virallisesti eroprosessin aloittamisesta, alkaa kahden vuoden neuvottelujakso.

Sen aikana Britannian ja EU:n pitäisi sopia eron ehdoista.  
May on aiemmin luvannut käynnistää virallisen eroprosessin maaliskuun loppuun mennessä.  

Valtiovarainministeri Philip Hammondin mukaan Britannian ja EU:n tulisi päästä sopimukseen, joka takaisi molemmille osapuolille vastavuoroisen pääsyn toisen markkinoille.  

Hammond vihjaisi saksalaisen Welt am Sonntag -lehden haastattelussa, että Britannia saattaa alentaa merkittävästi yritysverotustaan brittiyhtiöiden kilpailukyvyn säilyttämiseksi, jos yritykset eivät pääse esteettä unionimaiden markkinoille.  

Hammond painotti, että Britannia haluaa saada EU-maista tulevan maahanmuuton hallintaansa. Hänen mukaansa EU-kansalaiset voivat jatkossakin vapaasti matkustaa Britanniaan, mutta maassa asumiseen, työskentelyyn ja yritysten perustamiseen saattaa tulla rajoituksia.  

2:18

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja