Britannian toiseksi vilkkain lentoasema sulki kiitoradat – sadat matkustajat myöhästyivät ja poikkesivat reitiltään

Gatwickin lentoasema Britanniassa sulki kiitoratansa, kun lentokentän yllä havaittiin kauko-ohjattavia lennokkeja eli droneja. Tilanne vaikutti satoihin matkustajiin.

Gatwickin lentokentän yllä nähtiin kaksi dronea keskiviikkoiltana yhdeksän aikaan. Viranomaisten mukaan paikalla tehtiin tämän jälkeen vielä lisää havaintoja kyseisistä lennokeista. Lentoasema sulki kaikki kiitoratansa, uutisoi Sky News.

Lentokenttä avattiin uudelleen kolmen aikaan yöllä. Kiitoradat oli suljettava kuitenkin uudestaan vain 45 minuuttia avaamisen jälkeen, kun lentokentän yllä tehtiin havainto kolmannesta dronesta.

Poliisi tutkii tapausta, ja poliisihelikopteri on kierrellyt lentokenttää etsien droneja. Gatwickin lentoasema lupasi avata kiitoradat saatuaan "asiaan kuuluvan varmistuksen". Lentoyhtiöt ovat pyrkineet tarjoamaan hotellimajoitusta ja kuljetuksia tilanteesta kärsineille matkustajille.

Yli 20 Gatwickin lentokentälle suunnannutta lentoa kääntyi reitiltään

– Pyydämme anteeksi aiheutuneesta vaivasta kaikilta matkustajilta, joihin tilanne on vaikuttanut. Mutta matkustajiemme ja henkilökuntamme turvallisuus on meille etusijalla, lentoaseman nettisivuilla todetaan.

Sadat matkustajat myöhästyivät lennoiltaan ja poikkesivat lentoreitiltään tilanteen takia. Reaaliaikaisesti lentoliikennettä seuraavan Flightradar24.com -verkkosivun mukaan yli 20 Gatwickin lentokentälle suunnannutta lentoa kääntyi reitiltään ennen kello yhtätoista illalla.

Vaikka osa lennoista oli ohjattu toisille Lontoon lentokentille, eivät kaikki olleet yhtä onnekkaita. Matkustajat ovat kertoneet Twitterissä, että jotkut lennot ovat päätyneet niinkin kauas alkuperäisestä määränpäästään kuin Pariisiin, Bordeauxiin ja Amsterdamiin.

Lue myös:

    Uusimmat