Britannian sisäministeriksi valittu Braverman erosi samasta virasta vain viikko sitten – tässä ovat maan ministerit

Konservatiivien Rishi Sunak nousee Britannian uudeksi pääministeriksi 4:52
Konservatiivien Rishi Sunak nousee Britannian uudeksi pääministeriksi – tällainen hän on

Britannian uusi pääministeri Rishi Sunak on nimittänyt hallitukseensa ensimmäiset ministerinsä.

Ulkoministeri James Cleverly, puolustusministeri Ben Wallace ja valtiovarainministeri Jeremy Hunt jatkavat tehtävissään.

Rishi Sunak on luvannut korjata konservatiivipuolueen kuppikuntaisuuden, ja nimitykset vaikuttavat BBC:n mukaan askeleelta tätä kohti. Cleverly kannatti vielä pari päivää sitten entistä pääministeriä Boris Johnsonia uudelleen maan johtoon. Hänet nimitettiin alun perin ulkoministeriksi syyskuussa Liz Trussin hallitukseen.

Hunt puolestaan valittiin virkaansa vasta vajaat kaksi viikkoa sitten. Hän on toiminut aikaisemmin muun muassa Britannian ulkoministerinä.

Wallace nimitettiin puolustusministeriksi jo vuonna 2019 ja säilytti pestinsä myös Trussin hallituksessa.

Viikko sitten eronnut Braverman takaisin sisäministeriksi

Entinen sisäministeri Suella Braverman saa tutun ministerisalkkunsa takaisin Sunakin hallituksessa.

Braverman joutui noin viikko sitten eroamaan sisäministerin virasta käytettyään yksityistä sähköpostiosoitettaan virallisen asiakirjan lähettämiseen.

Dominic Raab palaa Johnsonin hallituksen aikaiseen pestiinsä maan oikeusministerinä ja varapääministerinä. Entinen Walesin asioiden ministeri Simon Hart on puolestaan valittu piiskuriksi eli ryhmäkurivastaavaksi.

Michelle Donelan säilyttää pestinsä kulttuuri-, media- ja urheiluministerinä. Kemi Badenoch, joka ehti kesällä kisata pääministerinkin paikasta, saa kaksi vanhaa ministerisalkkuaan takaisin. Hän nousee tasa-arvoministeriksi ja ulkomaankauppaministeriksi.

Steve Barclay puolestaan palaa takaisin terveysministeriksi.

Kuningas Charles pyysi aiemmin tänään maan uutta pääministeriä muodostamaan hallituksen.

Mordaunt takaisin parlamentin alahuoneen johtajaksi

Sunakin ainoa kilpakumppani pääministerikisassa, Penny Mordaunt, on nimitetty uudelleen parlamentin alahuoneen johtajaksi.

Mordaunt ilmoittautui ensimmäisenä mukaan kisaan pääministerin paikasta, mutta jäi kannatukseltaan kauas Sunakin taakse ja ilmoitti lopulta maanantaina vetäytyvänsä kisasta.

Lue myös:

    Uusimmat