Mainos

Britannian kuuluisin junaryöstäjä on kuollut

Britannian suureen junaryöstöön 1960-luvulla osallistunut Ronnie Biggs on kuollut 84-vuotiaana. 

Biggs sai kyseenalaista mainetta pakoiltuaan brittiviranomaisia 35 vuoden ajan. Itse ryöstössä hänen kerrotaan olleen vain kohtalaisen pieni tekijä. 

Ronnie Biggs kuului 17 miehen koplaan, joka ryösti postijunan Lontoon lähistöllä vuonna 1963. Junan kuljettaja loukkaantui vakavasti ryöstössä ja kuoli muutaman vuoden kuluttua. 

Mukanaan ryöstäjät veivät 120 rahasäkkiä, joiden sisältämä saalis oli aikansa ennätys. Nykyrahassa saaliin arvo olisi noin 54 miljoonaa euroa.

Ryöstäjät pidätettiin kolme viikkoa myöhemmin ja Biggs tuomittiin 30 vuodeksi vankilaan. Runsas vuosi myöhemmin hän ja neljä muuta ryöstäjää pakenivat vankilasta sensaatiomaisesti köysitikkaiden avulla. Biggs palasi Britanniaan vuonna 2001.

Kasvoleikkaus ja väärennetty passi

Paettuaan vankilasta Biggs päätyi oman saalisosuutensa kanssa Pariisiin, jossa plastiikkakirurgi muokkasi hänen kasvonsa uuteen uskoon.

Väärennettyjen papereiden turvin hän muutti perheineen Australiaan. Interpolin saatua vihiä Biggsin olinpaikasta, hän lensi yksinään Brasiliaan. Siellä hänet pidätettiin vuonna 1974.

Biggsiä ei kuitenkaan luovutettu Britanniaan, sillä miehen nuori, brasilialainen tyttöystävä oli raskaana.

Vakavasti sairas Biggs palasi vapaaehtoisesti Britanniaan vuonna 2001. Hänet pidätettiin välittömästi ja toimitettiin vankilaan. Hän pääsi ehdonalaiseen kahdeksan vuotta myöhemmin 80-vuotiaana terveydellisistä syistä.  

Biggs ei koskaan julkisesti katunut osallistumistaan ryöstöön. Päinvastoin, hän on kertonut eläneensä maineellaan sen jälkeen, kun saalisrahat olivat loppuneet. Hän kuitenkin on radiohaastattelussa sanonut olleensa pahoillaan ryöstön uhriksi joutuneen junankuljettajan kohtalosta.

Julkisuudessa Ronnie Biggs nähtiin viimeisen kerran tämän vuoden maaliskuussa, kun hän osallistui suuren junaryöstön "aivoina" tunnetun Bruce Reynoldsin hautajaisiin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.