Mainos

Britannian EU-leirien erot odotettua pienempiä ensituloksissa

EU-jäsenyydestään äänestäneessä Britanniassa ensimmäisten vaalipiirien kansanäänestystulokset on saatu laskettua.

EU-jäsenyyden kannattajat ovat enemmistössä Orkney Islandsilla, Newcastlessa, Clackmannanshiressa, Foylessa sekä Gibraltanilla ja Scillynsaarilla. EU-eron kannattajat taas ovat enemmistössä Sunderlandissa, Swindonissa, Ketteringissä ja Broxbournessa.

Valtaosa kansanäänestyksessä annetuista äänistä on yhä laskematta. Brittimediassa on ääntenlaskennan aikana pohdittu, onko maa jakautunut kahtia vielä ankarammin kuin EU-äänestyksen vaalikampanjoiden aikana on ymmärretty.

Monilla alueilla ero EU:n vastustajien ja kannattajien välillä on ollut selvästi pienempi kuin alun perin on ennakoitu. Erityisesti Newcastlen tiukkaa tulosta pidettiin loppupeleissä iskuna EU:n kannattajille, sillä kaula EU-eron kannattajiin oli vaalipiirissä niin selvästi odotettua pienempi. 50,7 prosenttia paikallisista haluaa pysyä EU:ssa.

Täysin odotettu tulos on ollut lähinnä pikkuisella Gibraltarilla, missä EU:n kannattajat voittivat selvällä enemmistöllä. Gibraltar elää tiiviissä yhteistyössä EU-jäsen Espanjan kanssa ja sen asukkaista monet muun muassa matkustavat Espanjan puolelle päivittäin.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.