Mainos

Britannian areenaräjähdyksen silminnäkijä: "Kaulalla tuntui kuumuutta – kaikkialla oli ruumiita"

Manchester-areenalla vallitsi epäillyn terrori-iskun jälkeen paniikinomainen kaaos, kun pop-konserttiin osallistuneet ihmiset yrittivät rynnistää ulos, silminnäkijät kuvailevat medialle.

Samaan aikaan konserttiyleisöä vastaan tulleet omaiset etsivät läheisiään kaaoksesta. Konsertti oli lopuillaan, kun areenan aulan tuntumassa tai ulkopuolella ilmeisesti räjähti.

Konsertissa oli yleisönä runsaasti alaikäisiä, joita vanhemmat ja muut läheiset olivat tulossa hakemaan areenalta.

17-vuotiasta tytärtään konsertista hakemaan tullut Elena Semino sai haavoja käsiinsä ja jalkoihinsa. Semino oli odottamassa tytärtään lipunmyynnin lähistöllä, kun epäilty isku tapahtui.

– Minä ja mieheni odotimme seinän lähettyvillä, onneksi, ja äkkiä jotain tapahtui. En osaa edes kuvailla sitä. Kaulallani tuntui kuumuutta ja kun katsoi ylös, kaikkialla oli ruumiita, Semino kertoo paikan päällä olleelle Guardianin toimittajalle Frances Perraudinille.

Loukkaantumisestaan huolimatta Semino ryntäsi välittömästi etsimään tytärtään Natalieta konserttisalista ja löysikin tämän ystävineen.

Konserttisalissa epäillyn iskun aikaan ollut 19-vuotias Megan Ryder sanoo konsertin turvamiesten yrittäneen rauhoitella salissa ollutta väkijoukkoa. Vartijat arvelivat tuolloin, että kyseessä olisi puhjennut ilmapallo tai jokin tekninen vika konserttilaitteistossa.

Silminnäkijä Jenny kertoi Sky Newsin suorassa lähetyksessä olleensa poistumassa konsertista tyttärensä kanssa, kun areenalta kuului valtava pamaus.

– Mies huusi, että juoskaa. Silloin tajusimme, mitä oli tapahtunut, Jenny sanoi.

Manchester-areena on Euroopan suurin esiintymishalli. Yleisökapasiteetti on areenan verkkosivujen mukaan 21000 ihmistä. Areenalla järjestetään useita konsertteja sekä urheilutapahtumia, muun muassa nyrkkeilyn MM-otteluja.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.