Britannia: Venäjä näyttäisi saaneen uusia iranilaislennokkeja – aikoo jatkaa iskuja Ukrainan energiainfraan

1:47
Vladimir Putin: Venäjä jatkaa systemaattisia iskuja Ukrainan energiainfraan

Britannian sotilastiedustelu arvioi Venäjän saaneen Iranilta käyttöönsä taas uusia lennokkeja.

Britannian puolustusministeriön päivittäisen katsauksen mukaan Ukrainasta on raportoitu kolmen viikon tauon jälkeen jälleen sekä lennokki-iskuista että alas ammutuista lennokeista.

Jos tiedot tämän viikon iskuista vahvistuvat, kyseessä on ensimmäinen kerta sitten 17. marraskuuta, kun Ukrainassa on todistettavasti käytetty iranilaislennokkeja.

Brittiarvion mukaan Venäjä ilmeisesti ehti jo käyttää loppuun aiemmin Iranilta hankkimansa lennokit ja on nyt saanut täydennyksiä varastoihinsa.

Juttu jatkuu videon jälkeen.

4:38
KATSO MYÖS: Droneja ohjaavista nörteistä on tullut venäläisten kauhu – näin ovelasti Ukraina käyttää lennokkejaan taistelukentällä

Putin: Venäjä jatkaa systemaattisia iskuja Ukrainaan

Venäjän presidentti Vladimir Putin sanoi torstaina, että Venäjä jatkaisi iskujaan Ukrainan energiainfrastruktuuriin.

Kremlissä pidetyssä palkintoseremoniassa puhunut Putin myönsi suoraan, että Venäjä on ottanut Ukrainassa kohteikseen sähköntuotannon ja -jakelun, mutta väitti Ukrainan olevan itse syyllinen iskuihin.

– Naapurimaan energiainfrastruktuuriin kohdistuvista iskuistamme on mekastettu paljon. Kyllä, me teemme niin. Mutta kuka aloitti sen?

Presidentin mukaan Venäjän tekemät iskut ovat vastaus muun muassa Kertshinsalmen sillalla tapahtuneeseen räjähdykseen, josta Venäjä on syyttänyt Ukrainaa.

Lisäksi Putin syytti Ukrainaa vedenjakelun katkaisemisesta itäisen Ukrainan Donetskin alueelle.

– Se, että vettä ei toimiteta yli miljoonan ihmisen kaupunkiin, on kansanmurha, Putin sanoi ja toisti jälleen syytöksensä lännen puolueellisuudesta.

Venäjän iskut on tuomittu maailmalla laajasti, koska ne ovat jättäneet miljoonat ihmiset Ukrainassa selviytymään talvesta ilman sähköä ja vettä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja