Britan katkarapupiirakka

Tässä mukava ja helppo resepti maittavaan piirakkaan, johon ihastuin taannoin Ahvenanmaalla. Piirakka onkin ihanaa kun on nälkä ulkoilun jälkeen, mökkeiltäessä, juhannusvieraille… ja sadesäälläkin lohduttanee mieltä.

Britan katkarapupiirakka

Taikina:

  • 3 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 125 g voita tai margariinia
  • 2 rkl kylmää vettä

Täyte:

  • n. 200 g kuorittuja katkarapuja
  • n. 100 g sinihomejuustoa
  • 0,5 dl hienonnettua tuoretta tilliä
  • 1 tl sitruunapippuria
  • 0,5 tl valkopippuria
  • 2 munaa
  • 2 dl ruokakermaa
  • 2 dl juustoraastetta (esim. Emmental, Polar)

Nypi rasva ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää vesi ja sekoita aineista nopeasti taikina. Laita taikina jääkaappiin n. 30 minuutiksi.Painele taikina laakean piirakkavuoan pohjalle. Mikäli on kiire, taikinan voi taputella vuokaan jauhoja apuna käyttäen ilman jääkaappiin laittoa.

Esikypsennä pohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla n. 10 min.

Laita esikypsennetyn piirakkapohjan päälle katkarapuja, murustettua sinihomejuustoa, tilliä ja juustoraastetta. Mausta täyte. Kaada piirakan päälle muna-kermaseos ja paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 30 min.

Vinkki: Voit käyttää myös valmista voi- tai lehtitaikinaa (1 pkt) piirakan pohjana.

Resepti: Arja Savela

Lue myös:

    Uusimmat