Briatore manasi Ferrarin kisataktiikkaa ja "skandaalimaista" rataa

Renault'n ex-tallipäällikkö Flavio Briatore liittyy mukaan kuoroon kritisoimaan Ferrari-tallin fiaskoksi muodostunutta kisataktiikkaa Abu Dhabin F1-finaalissa.

Ferrari keskittyi Abu Dhabissa seuraamaan Red Bull -kuski Mark Webberiä hänen tallitoverinsa Sebastian Vettelin sijaan, mikä maksoi lopulta italialaistallin kuljettajalle Fernando Alonsolle maailmanmestaruuden.

- Fernandon osalta kilpailun olisi pitänyt olla aivan erilainen. Heidän ei olisi pitänyt edes ajatella Mark Webberiä, koska Fernando oli nopea, kommentoi kumpaakin kuljettajaa manageroiva Briatore italialaiselle La Repubblica -sanomahdelle.

Briatore ei kuitenkaan osannut kertoa syytä Ferrarin kisataktiikan taustalla.

- Siihen on vaikea vastata. Kenties he tulkitsivat väärin Webberin osuman kaiteeseen. Mark ei tehnyt varikkokäyntiään kisataktiikan vaan renkaan vaurioitumisen vuoksi, aprikoi Briatore.

- Seuraavana päivänä kaikki ovat aina viisaampia. Kisan aikana tilanne on kaikkein vaikein, koska silloin päätökset täytyy tehdä sekunnissa ja riskipelillä, jatkoi Briatore.

Kauden finaalin näyttämönä toiminut Yas Marinan rata ei saa Briatorelta kiitosta.

- On skandaali, että ratkaisevassa asemassa oleva kilparata ei mahdollista ensimmäistäkään ohitusta. Monaco on asia erikseen, mutta Abu Dhabi on keskellä erämaata, johon he olisivat voineet helposti rakentaa oikeat suorat ja mutkat, kritisoi Briatore.

- Olen pahoillani Fernandon puolesta. Hän on ilmiömäinen kuljettaja, joka ajoi loistavan kauden, lisäsi Briatore.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat